Михайло Грод, власник ПП «Фабрика меблів «Нова»: Запровадження економічно-обґрунтованої європейської ціни на необроблену деревину стабілізує роботу деревообробників

28 листопада 2012р, Новини. Прес-служба

Оприлюднені державною службою статистики України підсумки роботи деревообробної промисловості показують, що порівняно з 2011 роком виробництво промислової продукції скоротилося на 1,2%. В обробленні деревини та виробництві виробів з деревини темп росту промислової продукції становив 95,9 %, а у целюлозно-паперовому виробництві та поліграфічній діяльності – 100,2 %.

На думку власника фабрики меблів «Нова» Михайла Грод, скорочення виробництва в деревообробній промисловості в першу чергу пов’язано з тим, що за останні два роки спостерігається ріст цін на готову плитну продукцію, а саме на ДСП та МДФ. Як наслідок, дорожчає кінцевий продукт, знижується попит та скорочується виробництво.

«Так, ціни на деревостружну плиту за останній рік в середньому виросли на 11,6 %. Це при тому, що вартість технологічної сировини, яка поставляється лісогосподарськими підприємствами Держлісагентства, за 2012 рік не змінилась. Крім того, у порівняні із 4 кварталом 2011 року, ціна у 4 кварталі цього року, навіть, знизилась майже на 1%» - повідомив Михайло Грод.

«В результаті необґрунтованої економічної політики плитних підприємств страждають лісогосподарські підприємства та виробники меблів. Адже, перші втрачають кошти при низькій реалізації, а другі, купуючи надто дорогу плиту , вимушені піднімати ціни на кінцевий продукт, тим самим зменшувати попит та скорочувати власне виробництво» - наголосив власник фабрики меблів «Нова» Михайло Грод.

Відділ зв’язків з громадськістю ПП «Фабрика меблі «Нова»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління