В Сколівських Бескидах в черговий раз народились зубренята

28 травня 2015р, Новини. Прес-служба

З 2008 року в національному природному парку "Сколівські Бескиди" діє програма "Реінтродукція бізона європейського (зубра)". В рамках виконання програми в 2009-2010 роках в Майданське лісництво було завезено 11 зубрів з Німеччини та Австрії і після тимчасової перетримки у вольєрі їх було випущено в природу.

За ними ведеться постійний моніторинг та науковий супровід. Дана програма є однією з найуспішніших в парку. Весна цього року, як і попередня, порадувала нас народженням двох зубренят (15 травня та відповідно 23 травня). Зубренята почуваються добре та не відходять від своєї мами, яка в свою чергу, завжди насторожі і готова в будь-який момент захистити своє потомство. Зубреня рік вигодовується молоком, але не покидає матір протягом двох років, хоч на другий вже харчується самостійно. Статевої зрілості зубри досягають у шестирічному віці, іноді раніше.

На даний час основне стадо налічує 22 особини. Побачити його в літній період і не так легко, адже воно постійно мігрує на досить значну відстань. Влітку зубри харчуються переважно травою і гіллячковим кормом, взимку - проводимо підгодівлю сіном, віниками, соломою, кормовими буряками, капустою та зерносумішю.

Зубр — єдиний вид диких биків, що залишився до наших днів у дикій природі Європи. Зазнавши цілковитого вимирання в природі він був відновлений на основі поголів’я, що зберігалося в зоологічних парках, та поступово повернений в природні угіддя. Зубр став символом того, що людина може не тільки знищувати, але і відновлювати природу.


Володимир Піщальник,
інженер мисливствознавець
НПП "Сколівські Бескиди"
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління