Продовжується обговорення основних напрямків реформування лісової галузі

27 травня 2015р, Новини. Прес-служба

26 травня в конференц-залі готелю «Дніпро» відбувся круглий стіл з обговорення результатів напрацювань експертів щодо реформування лісової галузі.

Нагадуємо, що наразі над покращенням якості ведення лісового господарства та реформуванням галузі паралельно працюють робочі групи в Міністерстві аграрної політики України та Держлісагентстві.

Зокрема, сьогодні на громадському обговоренні свої розробки презентувала група створена при міністерстві в рамках Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій України на 2015-2020 роки.

Пропозиції учасників викликали шквал критики по ряду напрямків, особливо з огляду на пропонований варіант реформи інституційної структури. Схвальний відгук отримала пропозиція стосовно заборони приватизації лісів.

Оскільки стратегія передбачає системний підхід до реформування галузі, врахування бачення більшості, було погоджено об’єднати напрацювання всіх робочих груп і створити дієвий документ, що відповідатиме тим завданням, які передбачено Програмою Уряду та Коаліційною угодою.

Зважаючи на стислі терміни реформування, домовлено остаточну версію стратегії представити на розгляд Міністру аграрної політики та продовольства України до середини червня.

«Завдання, які будуть покладені в майбутню стратегію реформи лісової галузі повинні мати відкритий і прямий характер. Ми не повинні втратити той позитив, що є у лісовому господарстві», - зазначив радник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань лісового господарства Олександр Григорович.

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління