Озеленимо планету разом!

12 квітня 2012р, Новини. Прес-служба

2006 року на засіданні ради ООН в рамках боротьби проти глобальної зміни клімату й забруднення навколишнього середовища пролунав заклик висадити у всьому світі 1 млрд дерев. У відповідь на заклик відгукнулося керівництво багатьох країн. Так протягом 2006 року найбільшу кількість дерев висадила Ефіопія - 700 млн. Далі в шляхетному списку почесних озеленювачів планети йшли Мексика - 217 млн, Туреччина - 150 млн, Кенія - 100 млн, Куба - 96,5 млн, Руанда - 50 млн, Південна Корея 43 млн та інші. Як бачимо план було значно перевиконано. Дивлячись на це директор Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) Ахім Штайнер запропонував проводити такі акції щорічно.

Підтримало ініціативу ООН і правління Французької компанії "Ів Роше" заснувавши однойменний фонд і започаткувавши свій проект "Озеленимо планету разом". Головною метою проекту є посадка за власні кошти фонду 50 млн. саджанців по всій планеті. Цьогоріч до цього проекту долучилась і Україна, ставши 20-ою країною учасницею.

Забезпечити виконання проекту в Україні доручили благодійному фонду "Україно! Я за тебе!". Керівництво фонду для посадки нових лісів обрало Львівську область, з лісівниками якої вело перемовини ще з 2011 року. Лісівники області, з свого боку, обрали для посадки у 2012 році державне підприємство "Бродівське лісове господарство", де саме цьогоріч лісгосп отримав акти на право володіння новими 93 гектарами непридатних для ведення сільського господарства земель.

11 квітня відбувся основний захід цієї акції. Поблизу с. Вовковиця (що на території Ражнівської сільської ради Бродівського району) керівництво фонду та представники компанії "Ів Роше", спільно з волонтерами, що спеціально приїхали взяти участь у цій акції з Києва, посадили новий ліс. У цьому їм допомагали працівники Заболотцівського лісництва, учні двох шкільних лісництв Бродівського району, керівництво району, районної освіти та представники Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Спільними зусиллями на площі 2,6 га було висаджено 20 тисяч саджанців дуба червоного. Напередодні було заліснено ще одну ділянку площею 5 га, тож загалом в рамках проекту на Бродівщині було посаджено 70 тисяч нових дерев на площі 7,6 га. Весь посадматеріал фонд придбав за власні кошти.

За допомогу у проведенні посадки голова правління фонду "Україно! Я за тебе!" Олексій Мушак подарував шкільному лісництву Бродівської ЗОШ №4 ноутбук.

Цьогоріч в рамках даного проекту на Львівщині планується посадка 200 тис. дерев. Фонд має намір співпрацювати з лісгоспами Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства до 2014 року.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління