Відбувся конструктивний діалог з громадами Львівщини з питань створення нових лісів та інвентаризації лісових ресурсів

29 липня 2021р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 29 липня на майданчику Львівської обласної державної адміністрації у онлайн форматі відбулась розширена нарада з головами об’єднаних територіальних громад Львівської області з питань організації виконання Указу Президента України від 07.06.2021 № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів».

Сьогоднішня нарада стала логічним продовженням діалогу щодо створення нових лісів, розпочатого на нараді у Львівській обласній державній адміністрації під керівництвом заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка.

Участь у нараді взяли директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Гречаник Р.М., начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Дейнека А.М., начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Кавецький А.В., в.о. генерального директора Обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс Підгородецький І.М., директор департаменту архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації Василько О.В., голови районних адміністрацій та 73 громади області.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник звернувся до керівників територіальних громад Львівщини та наголосив на своєчасності прийняття Указів Президента України в період кліматичних змін, так як ліси є надзвичайно важливим компонентом природи, фактором, що стабілізує навколишнє природне середовище, та в свою чергу на важливості започаткування з 2021 року реалізації екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України», яка спрямована на розв’язання проблемних питань лісовпорядкування, насамперед щодо охорони, захисту, використання та відтворення лісів, як одним із компонентів  адаптації до зміни клімату.

Начальник Львівського ОУЛМГ Анатолій Дейнека ознайомив учасників наради із напрацьованим алгоритмом виконання Указу Президента України від 07.06.2021 № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021 в частині інвентаризації лісових ресурсів.

Анатолій Дейнека наголосив, що державні лісогосподарські підприємства готові забезпечити садивним матеріалом, в тому числі із закритою кореневою системою, виконання заходів згідно Указу Президента України зі створення нових лісів на територіях державного лісового фонду та об’єднаних територіальних громад.

Акцентовано увагу, що цього року заплановано вихід на повні  виробничі потужності сучасного лісорозсадницького комплексу державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр», де буде вирощено у найближчі три роки понад 10 млн сіянців із закритою кореневою системою основних лісоутворюючих порід для лісовідновлення та лісорозведення.

Консолідована співпраця державних органів управління із органами місцевого самоврядування сприятиме забезпеченню виконання зазначених Указів Президента України щодо створення нових лісів та проведення інвентаризації лісових ресурсів на території територіальних громад Львівщини.

За підсумками наради головам ОТГ доручено розробити місцеві програми щодо масштабного заліснення територіальних громад та забезпечити проведення інвентаризації лісових ресурсів, що знаходяться на території територіальних громад на підставі наявних матеріалів лісовпорядкування. Для цього в об’єднаних територіальних громадах будуть створені міжвідомчі комісії з інвентаризації лісів за участю спеціалістів Держгеокадастру, постійних лісокористувачів і Львівської державної лісовпорядної експедиції.

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління