Друга лісовпорядна нарада з розгляду основних положень проекту організації та розвитку лісового господарства

10 вересня 2021р, Новини. Прес-служба

У Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася друга лісовпорядна нарада щодо розгляду основних положень проєкту організації та розвитку лісового господарства ДП «Буське лісове господарство».

Участь у нараді взяли перший заступник начальника управління -  головний лісничий ЛОУЛМГ Целень Я.П., начальник відділу лісового господарства управління В.А. Арманаш, головний спеціаліст лісового господарства ЛОУЛМГ Репех В.П., начальник відділу біоресурсів та заповідної справи Управління екології та природних ресурсів Львівської  ОДА Шемелинець І.Л., головний інженер Львівської державної лісовпорядної експедиції Піпа Р.С. , начальник лісовпорядної партії Сілецький О.М., директор ДП «Буський лісгосп» Яворський М.В., головний лісничий підприємства Барак І.М., також староста Полоничного старостинського округу Добротвірської ОТГ Ваврук І.В., староста Яблунівського старостинського округу Буської ОТГ Романюк Н.І., голова Красненської ОТГ Фурда Р.Я. та представники громадськості.

      У ході наради фахівці відзначили, що ведення лісового господарства у ДП «Буський лісгосп» здійснюється згідно з проектом лісовпорядкування, що забезпечило безперервне та раціональне використання лісових ресурсів, своєчасне та якісне проведення лісовідновних заходів на зрубах та інших не вкритих лісовою рослинністю землях шляхом створення лісових культур.

У лісгоспі на належному рівні здійснюється охорона і захист лісів, про що свідчить відсутність пожеж та масових вогнищ хвороб і шкідників лісу, покращення санітарного стану насаджень за рахунок системного виконання санітарно-оздоровчих заходів, рубок догляду й інших рубок пов’язаних з веденням лісового господарства.

Представники управління екології та природних ресурсів зауважили про важливість розширення територій природно-заповідного фонду, що сприятиме збереженню біологічного різноманіття, а також підвищенню рекреаційної привабливості регіону.

За результатами обговорення затверджено основні положення і заходи проектів організації та розвитку ДП « Буський лісгосп».

Нагадаємо, лісовпорядкування, як комплекс заходів з організації ефективного ведення лісового господарства, є обов’язковим для всіх лісів України та ведеться державними лісовпорядними організаціями за єдиною системою. Матеріали лісовпорядкування мають містити якісну та кількісну характеристику кожної лісової ділянки, комплексну оцінку ведення лісового господарства. Зазначена інформація є основою для розроблення на засадах сталого розвитку проекту організації та розвитку лісового господарства відповідного об’єкта лісовпорядкування.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління