СПІЛЬНИЙ ЛИСТ Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та Львівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства працівникам державних лісогосподарських підприємств Львівщини

4 жовтня 2021р, Новини. Прес-служба

Останнім часом у соціальних мережах та серед працівників підприємств, поширюється інформація щодо реорганізації ряду державних лісогосподарських підприємств, що координуються Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, яка супроводжуватиметься ліквідацією підприємств і масовим звільненням працівників.

З метою припинення неправдивих відомостей та маніпуляцій з цього приводу Львівське ОУЛМГ та обласна галузева профспілка надають наступну офіційну інформацію:

Держлісагентство України протягом останнього часу напрацьовувало бачення реформування галузі, першочерговими кроками якої повинні стати оптимізація мережі державних лісогосподарських підприємств, зміна моделі оподаткування та фінансування галузі, оптимізація адміністративних витрат, підвищення ефективності використання державного майна, підвищення інвестиційних можливостей підприємств та посилення соціального захисту працівників.

Львівське ОУЛМГ, як територіальний орган Держлісагентства України також брало участь в цьому процесі. Зокрема, з метою обговорення майбутньої реорганізації та оптимізації мережі державних лісогосподарських підприємств 20.04.2021 відбулася спільна нарада колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та розширеної президії Львівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства.

Враховуючи результати обговорення, спільною нарадою було прийняте компромісне рішення щодо реформування та оптимізації мережі державних лісогосподарських підприємств Львівщини. Погоджені спільною нарадою пропозиції були надіслані Держлісагентству України.

Згідно бачення Львівського ОУЛМГ оптимізація мережі лісогосподарських підприємств не призведе до скорочення працівників у виробничих підрозділах, оскільки не передбачається їх ліквідація. Відповідно до

 частини третьої ст. 36 КЗпП України,

у разі реорганізації підприємства (злиття, приєднання, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується. Зміна підпорядкованості підприємства, установи, організації (далі – підприємство) не припиняє дії трудового договору, і на новому підприємстві зберігаються трудові відносини з працівниками

(частина друга ст. 36 КЗпП).

Отже, про масові звільнення працівників жодної мови бути не може, адже вони будуть переведені на роботу в укрупнені підприємства.

Питання оптимізації апаратів управління оптимізованих підприємств буде вирішуватися, виходячи із максимального збереження фахового потенціалу та виробничої необхідності.

Оскільки державні лісогосподарські підприємства управління є одними із найбільших наповнювачів державного та місцевих бюджетів Львівщини, то зменшення податкових надходжень не очікується, адже згідно з чинним Бюджетним і Податковим кодексами України сплата ПДФО здійснюється за місцем знаходження виробничого підрозділу. Відтак, стривоженість органів місцевого самоврядування про втрату надходжень податків внаслідок зміни місця юридичної особи абсолютно невиправдана.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з Львівською обласною організацією галузевої профспілки запевняє трудові колективи підприємств, що процес реорганізації структури підприємств буде здійснюватися максимально прозоро із залученням адміністрацій підприємств та профспілки.

 

 

 

Начальник Львівського обласного

управління лісового та мисливського

господарства                                                                         Анатолій ДЕЙНЕКА

 

 

Голова Львівської обласної організації

профспілки працівників лісового

господарства                                                                         Василь МАКСИМЕЦЬ

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління