У Сколівських Бескидах лісівники Львівщини переймали досвід розвитку рекреації та туризму

8 листопада 2021р, Новини. Прес-служба

У національному природному парку «Сколівські Бескиди» та на базі ДП «Сколівське лісове господарство» проведено семінар «Розвиток туристичної та рекреаційної діяльності у лісогосподарському секторі та природно-заповідному фонді гірських територій».

Організаторами семінару виступили ГО «Дунайсько–Карпатська Програма» та Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства  в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у сфері сталого управління лісами, збереження біологічного різноманіття та протидії лісовим та екологічним правопорушенням.

Участь у семінарі взяли спеціалісти Львівського ОУЛМГ, головні лісничі державних лісогосподарських підприємств області, Сколівської ОТГ, Сколівського ДЛГП "Галсільліс" та громадських організацій.

Теоретична частина семінару пройшла у конференц-залі ДП «Сколівське лісове господарство».

Перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень у своєму виступі розповів, що для лісівників Львівщини важливим напрямком роботи є поєднання заповідання цінних лісів та розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури в лісах області.

Він відмітив важливість співпраці лісівників з ГО «Дунайсько-Карпатська Програма», зокрема щодо проведених обстеження ділянок лісів держлісфонду на відповідність критеріям пралісів, квазі-пралісів чи природних лісів та надання їм в подальшому природоохоронного статусу.

Директор ГО «Дунайсько-Карпатська Програма» Богдан Проць виступив з доповідями: «Співпраця громадськості з лісогосподарським сектором», «Розвиток екоосвітньої діяльності», «Розвиток туризму та рекреації у лісовому фонді гірських територій».

Заступник директора, юрист з питань екології та охорони навколишнього природного середовища ГО «Дунайсько-Карпатська Програма» Анатолій Павелко поінформував про «Правовий режим організації рекреаційної діяльності у заповідних об’єктах різних категорій».

Про «Розвиток рекреаційної діяльності на території НПП «Сколівські Бескиди»» розповів директор нацпарку Василь Приндак.

Продовжився виїзний семінар оглядом рекреаційних пунктів національного природного парку:

  • «Павлів потік», де відбулась презентація проєкту «Глемпінг – створення ексклюзивного туристичного продукту на природоохоронних територіях»;
  • «Дубравка», де презентовано реалізований проєкт «Програма транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020»;
  • «Водоспад на р. Кам'янка», де презентовано надання платних послуг відвідувачам парку.

Учасники семінару ознайомилися із розвитком гірського туризму та рекреації у Сколівських Бескидах, обговорили проблемні питання та перспективи розвитку рекреаційного потенціалу територій державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ.

За результатами семінару відмічено необхідність налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, залучення місцевого населення та представників туристичної сфери з метою напрацювання спільної дорожньої карти для розширення надання рекреаційних послуг та покращення туристичної інфраструктури в лісах області.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління