ДОСВІД ДУБЕНСЬКИХ ЛІСІВНИКІВ ВИВЧАЄ ВСЯ УКРАЇНА

11 Червня 2012р, Новини. Прес-служба

До кінця року єдина системи електронного обліку деревини запрацює в усіх лісогосподарських підприємствах країни, повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець під час робочої поїздки на Рівненщину. У підсумку, це дасть змогу значно економити фінансові ресурси за рахунок оптимізації робочих процесів, ефективніше боротися з незаконними рубками, а українська деревина відповідатиме вимогам ЄС, які з наступного року будуть жорсткішими.

Як ця система практично працює у ДП «Дубенський лісгосп» Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства приїхали перейняти досвід керівники обласних управлінь з усієї України, а також директори тих лісгоспів, які першими впроваджують цей метод.

- Найкращі світові здобутки ми використовуємо в Україні, запроваджуючи систему електронного обліку деревини. У результаті, за рахунок зекономлених коштів зможемо збільшувати площі лісових насаджень, купувати нову техніку, займатися розвитком лісової інфраструктури, - наголосив Віктор Сівець.

Особливості роботи цієї системи, зв’язок і контроль на різних етапах продемонстрував директор ДП «Дубенський лісгосп» Олег Юркевич. Отож, на лісосіці на кожну колодку набивається бірка, яка містить дані про її діаметр, ґатунок та довжину. Ці дані зчитуються спеціальним сканером і автоматично потрапляють у базу даних лісгоспу. Відповідно весь подальший рух цієї деревини контролюється єдиною системою.

- Серед іншого, запровадження електронного обліку деревини збільшує індивідуальну відповідальність. Звісно ж, що підвищення вимог до наших працівників відповідно і стимулюється в оплаті праці, - додав Олег Юркевич.

Запровадження електронного методу обліку деревини практично унеможливить незаконні рубки, а отже сприятиме легалізації роботи незаконних пилорам, - додав начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Грицайчук.

Сподівається на це і перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Анатолій Юхименко.

- Для нас електронний облік деревини надзвичайно важливий, тому ми просимо вас чимшвидше його запровадити всюди, аби мати можливість навести лад із незаконними рубками та пилорамами, - додав він.

Голова Держлісагентства Віктор Сівець наголосив, що якість роботи пілотних лісгоспів, які впроваджують новий метод електронного обліку деревини, буде на особливому контролі з його боку. Відтак і такі семінари-наради стануть регулярними.

Прес-служба Рівненського обласного управління
лісового та мисливського господарства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління