Обліковуємо чисельність мисливських видів звірів та птахів Львівщини

3 лютого 2022р, Новини. Прес-служба

Зима, пора коли користувачі мисливських угідь активно проводять охорону та підгодівлю мисливської фауни, займаються біотехнією, регулюють чисельність хижаків, організовують змагання мисливських собак. В народі кажуть, що зимою доглянеш, те осінню забереш.

Для того щоб полювати в наступному мисливському сезоні необхідно допомогти дичині перезимувати зиму та порахувати скільки звірів залишилося в угіддях господарства після сезону полювання. Зрозуміло, що ведення раціонального мисливського господарства немислиме без знання чисельності об'єктів полювання. Тому обліку мисливських звірів і птахів з кожним роком приділяється все більше уваги. Завдання обліку - з'ясувати чисельність тварин, статево-вікову структуру окремих видів і їх розташування на території господарства.

Для організованого проведення облікових робіт мисливськими колективами області та з метою об’єктивного забезпечення проведення обліків мисливських тварин, своєчасного розгляду, опрацювання та затвердження лімітів/обсягів використання мисливських тварин, які належать до природних ресурсів загальнодержавного значення, та здійснення контролю за проведенням обліку чисельності мисливських і червонокнижних мисливських видів звірів та птахів, Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства видано відповідний наказ. Облік проводиться одночасно на всій території Львівської області, а точніше - на загальній площі мисливських угідь області – 1 млн. 771 тис. га.

На Фото: Мисливствознавець Бібрського лісгоспу Андрій Дзяний разом з мисливцями
Яремко Степан, Гарань Володимир,  Гарань Олег, Алфьоров Констянтин
готуються до проведення обліку мисливської фауни в угіддях колишнього ДП «Бібрський лісгосп».

Результати обліку опрацьовуються кожним користувачем мисливських угідь і разом з первинними матеріалами облікових робіт та висновками, в яких обов’язково вказуються за яким методом він проводився, умови та порядок проведення обліку, будуть перевірені спеціалістами управління та зведені в розрізі користувачів мисливських угідь області.

На фото: І за слідами звірів... Їх теж можна обліковувати...

Окрім того, кожним користувачем об’єктів тваринного світу, на підставі результатів обліку (визначення запасів) диких тварин, розраховуються і подаються на розгляд проекти лімітів та обсяги добування дичини на наступний сезон полювання.

На Фото: У гірській частині області мисливське господарство "Едельвейс-Тур" проводить облік.

Козулям важко пересуватися у глибокому снігу.

Бажаємо усім мисливським колективам організовано, з дотриманням чинних інструкцій та вимог нормативних актів провести облік у наданих в користування мисливських угіддях. Запрошувати на облік не тільки штатних працівників, членів товариства та контролюючих спеціалістів, а також запросити інспекторів Держекоінспекції і спеціалістів департаменту екології та природних ресурсів Львівської області та громадських активістів для відкритості та участі у проведенні обліку.

 

Начальник відділу-головний

мисливствознавець управління                                     Василь Бурмас

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління