Віктор Сівець: Динаміка кількості лісових пожеж щороку зменшується

3 липня 2012р, Новини. Прес-служба

Станом на 01 липня 2012 року в лісах Держлісагентства сталося 714 пожеж на площі 240 га, що на 305 випадків та на 50 га менше ніж за відповідний період минулого року.

За словами Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця незважаючи на велику кількість неробочих днів в травні і червні місяці та масове перебування громадськості в лісових масивах, цього року кількість лісових пожеж станом на липень місяць найменша за роки Незалежності України.

"В першу чергу це пов'язано з тим, що до пожежонебезпечного періоду 2012 року лісівники України ретельно підготувалися. Нами здійснюється комплекс профілактичних та попереджувальних протипожежних заходів. На сьогоднішній день з метою запобігання розповсюдження вогню на суміжній території влаштовано 70 км протипожежних розривів, 31 тис. км мінералізованих смуг, перекрито понад 10 000 тис. позапланових лісових доріг" – повідомив Віктор Сівець.

"Крім того, підвідомчими підприємствами Держлісагентства введено в експлуатацію 287 лісових пожежних станцій, приведено в належний технічний стан 679 пожежних автомобілів, 311 мотопомп, 439 спостережних веж, понад 7000 тис. ранцевих лісових обприскувачів та інша протипожежна техніка і обладнання" – зазначив Віктор Сівець.

"І головне, це робота з громадськість щодо інформування та застереження про небезпеку виникнення лісових пожеж. Наразі, представниками Держлісагентства проведено 11 тисяч рейдів з дотримання протипожежних вимог у лісовому фонді. Виявлено і притягнуто до адміністративної відповідальності 1109 порушників" – наголосив Голова Держлісагентства України.

Прес-служба Держлісагентства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління