Сколівський лісгосп прийняв виробничу нараду з розвитку лісотранспортної мережі

7 липня 2012р, Новини. Прес-служба

Не зважаючи на відсутність бюджетного фінансування, лісгоспи Львівщини активно будують дороги за власні кошти. Це не дивно, адже нові дороги дозволяють ефективно працювати лісгоспам та отримувати значний економічний ефект для підприємств та соціальний для місцевих громад.

З метою поширення досвіду працівників Сколівського лісгоспу в будівництві лісових доріг Держлісагентство України вирішило провести на базі підприємства виробничу нараду з планування та розвитку лісотранспортної мережі в гірських умовах.

У нараді взяли участь директори, інженери які відповідають за будівництво лісових доріг та оператори дорожньо-будівельної техніки з лісгоспів Закарпатської та Чернівецької областей.

У вступному слові заступник генерального директора ВО "Укрдержліспроект" Олексій Пристая охарактеризував концепцію розвитку лісотранспортної мережі України, окреслив основні проблеми які виникають під час та після виконання робіт та навів для прикладу інформацію про стан лісової інфраструктури у лісах Австрії, Франції, Фінляндії та Туреччини.

З теоретичною частиною перед присутніми виступили Олег Стиранівський, доцент кафедри лісових машин та гідравліки НЛТУ та Володимир Коржов, заступник директора "УкрНДІгірліс".

Практичну частину учасники наради провели на двох дорогах що знаходять у стадії будівництва. В урочищі "Юркова" Любинцівського лісництва та в урочищі "Бринів" В.Синьовиднянського лісництва всі присутні змогли оглянути будівництво нових лісових доріг протяжністю 3,5км. та 3,8км. відповідно.

Остап Бойко, директор ДП "Сколівське лісове господарство", ознайомив усіх із особливістю виконання робіт, їх собівартістю, економічною ефективністю та планами дорожнього будівництва на майбутнє. Цьогоріч Сколівський лісгосп планує побудувати 8 км. доріг за власні кошти. Загалом, з 2007 по 2011 роки, підприємство побудувало 50 км. нових доріг, у 2013 році планується повністю покрити сіткою лісових доріг масиви двох лісництв. Нові дороги не лише дають доступ до ресурсу, але і дозволяють вести весь комплекс лісогосподарських робіт у раніше недоступних для цього місцях.

Високу оцінку дорогам що будуються дали і представники місцевих громад - сільські голови сіл В.Стинава та Орів.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління