На Львівщині відбулися змагання вальників лісу

7 липня 2012р, Новини. Прес-служба

Щороку в Україні проводять Всеукраїнські змагання вальників лісу. Їх переможець отримує змогу представляти нашу країну на світових змаганнях. Але передують їм обласні, на яких у кожній області визначають найкращих вальників.

На Львівщині змагання відбулися у Борщовицькому лісництві ДП «Львівське лісове господарство». 18 представників від 16 лісгоспів, серед яких один юніор (вік до 24 років) демонстрували свою вправність у володінні бензопилою та доводили, що саме вони гідні називатися найкращими.

Змагання відкрив заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, головний інженер, головний суддя Громяк Ю.О.

Змагання розпочалися після спільної молитви.

Учасники змагалися у звалюванні дерева, обрізанні сучків, монтажі нового ланцюга, розкряжуванні стовбура комбінованим різом та на точність.

Вже дев’ятий раз підряд 1 місце зайняв Володимир Кухта, вальник лісу з Нивицького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ». Він набрав 1462 бали.

На другому місці вальник лісу ДП «Бродівське ЛГ» Прийма І.В., на третьому місці вальник лісу ДП «Бібрське ЛГ» Якимів М.Й.

Оскільки професія вальника лісу важка і небезпечна, молодь неохоче йде працювати на звалюванні лісу. Тому основна мета змагань – популяризувати цю професію, донести до громадськості її важливість. Юніора представив ДП «Золочівське лісове господарство». Це вальник Сасівського лісництва Габа В.

Переможців нагородили цінними подарунками і грошовими преміями не тільки від організаторів, а й від фірм-партнерів. На змаганнях були присутні, зокрема, фірми-партнери «STIHL» та «Husqvarna».

Високий рівень підготовки змагань сприяв успішному їх проведенню.

Наступні змагання в 2013 році буде проводити ДП «Боринське ЛГ», а Володимир Кухта готується до республіканських змагань в Боярці та світових, які цього року відбудуться в республіці Білорусь.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління