Стан охорони лісів від пожеж на державних лісогосподарських підприємствах Львівщини

7 серпня 2012р, Новини. Прес-служба

Протягом липня місяця в Україні встановилась надзвичайно жарка погода. У більшості регіонів оголошено 5 клас пожежної небезпеки. Головне завдання лісівників - це вберегти ліси від пожеж, його можливо реалізувати лише при тісній співпраці постійних лісокористувачів з підрозділами МНС, державними та правоохоронними органами.

Ще задовго до початку пожежонебезпечного періоду по Львівському управлінню лісового та мисливського господарства був виданий наказ від 7.02.2012р. № 18 “Про стан охорони лісів від пожеж та своєчасну підготовку лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду 2012 року”. По кожному підприємству розроблені і затверджені мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж на 2012 рік.

З метою попередження лісових пожеж при в'їздах до лісів, на лісових рекреаційних майданчиках та вздовж автомобільних доріг області виставлено понад 1 тис. заборонних знаків «Висока пожежна небезпека - в’їзд та відвідування лісу заборонено», видруковано для ведення протипожежної агітації 3тис. плакатів на відповідну тематику.

Для оперативного гасіння лісових пожеж у держлісгоспах діє 7 лісових пожежних станцій, які укомплектовані пожежною технікою, засобами пожежогасіння, пожежним інвентарем.

Станом на сьогоднішній день, відповідно до затверджених раніше планів, підприємствами проведено ряд інженерно-технічних заходів, а саме:
- створення мінералізованих смуг – 278 км;
- догляд за мінералізованими смугами – 1915 км;
- перекриття непланових заїздів в лісові масиви – 359 шт.

Державним підприємством "Жовківське лісове господарство" заключено угоду на встановлення, монтаж та введення в експлуатацію системи відео спостереження за лісовими масивами на пожежній вежі підприємства.

Проведено 521 рейд щодо дотримання протипожежних вимог у лісовому фонді. Виявлено і притягнуто до адміністративної відповідальності 84 порушники правил пожежної безпеки в лісах.

Проведено 76 виступів по радіо, телебаченню та пресі, прочитано 430 лекцій та бесід на протипожежну тематику.

З ініціативи Львівського ОУЛМГ, головою Львівської облдержадміністрації видане розпорядження «Про тимчасову заборону відвідування населенням лісів і в’їзду до лісових масивів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки протягом 2012 року. Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства видано наказ від 06.08.2012 року №74 «Про посилення охорони лісів від пожеж».

Станом на 07.08.2012р. лісових пожеж в держлісфонді Львівського ОУЛМГ не зареєстровано.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління