Віктор Сівець: Лісівники 42 країн світу розроблять єдину концепцію управління лісами

11 вересня 2012р, Новини. Прес-служба

11 вересня у Львові розпочався Міжнародний форум «Ліси в зеленій економіці» для країн Східної Європи, Північної і Центральної Азії. Форум відбувається за сприянням лісової адміністрації України і Швейцарії та зібрав під своєю егідою понад 140 представників з 42 країн і 6 міжнародних організацій.

У ході проведення Міжнародного форуму організатори планують розробити єдину концепцію лісоуправління та лісового господарства в країнах Східної Європи, Північної і Центральної Азії, спільно напрацювати механізми застосування зеленої економіки, розробити стратегії з включення лісового господарства та деревопереробної промисловості в зелену економіку, визначити інструменти для впровадження зеленої економіки в лісове господарство на міжнародному, національному, а також регіональному та місцевому рівнях.

Відкриваючи Міжнародний форум «Ліси в зеленій економіці», Голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець зазначив, що українські лісівники вперше проводять такий важливий міжнародний захід і сподіваються, що не востаннє.

«Проведення форуму «Ліси в зеленій економіці» для України стане надійним фундаментом для підвищення кваліфікації представників лісової галузі, а також дозволить нам системно використовувати передовий досвід країн-партнерів» - наголосив Віктор Сівець.

«Міжнародний форум «Ліси в зеленій економіці» надасть можливість узагальнення міжнародних і національних знань з процесів лісового управління, а також запропонує всім зацікавленим сторонам можливість обговорення проблем, що виникають на всіх міжнародних рівнях» - повідомив Віктор Сівець.

Керівник лісового департаменту Швейцарського федерального офісу навколишнього середовища Рольф Монсер позитивно відзначив роботу лісового господарства України та дав йому високу оцінку.

«Україна не випадково стала головним організатором у проведенні Міжнародного форуму «Ліси в зеленій економіці», адже стан ведення лісового господарства – є одним із кращих в Європі. Слід наголосити, що в жодній європейській країні не приділяють стільки уваги лісорозведенню та лісовідновленню. Щороку в Україні висаджується понад 40-50 тисяч га лісів, 50% з яких – це нові ліси. В Європі, здебільшого, розраховують на природне поновлення, і тому, нові ліси майже не висаджуються», - зазначив Рольф Монсер.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління