Розпочато заготівлю шишки ялиці білої

23 вересня 2022р, Новини. Прес-служба

У другій половині вересня державними лісогосподарськими підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства гірської частини області розпочато заготівлю шишки ялиці білої.

Лісівники Славського держлісгоспу заготовили 5307 кг шишки ялиці білої з генетичного резервату Тухлянського лісництва. Для одержання насіння, шишку було відправлено на переробку в державне підприємство “Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Ялиця біла є однією з головних лісоутворюючих та затребуваних порід для лісовідновлення в Українських Карпатах, на заміну похідних ялинових деревостанів.

З метою формування корінних буково-ялицевих деревостанів в лісгоспі, потреба у садивному матеріалі ялиці білої щорічно складає не менше 300 тис.шт. 

У результаті переробки  на високоякісному австрійському обладнанні клас якості лісового насіння є завжди високий, а вихід насіння є вищим за норму. Одержане насіння з переробки шишки ялиці планується висіяти в лісових розсадниках підприємства, а також частину насіння зберігати у спеціальних холодильних камерах, для подальшого висівання весною 2023 року в контейнери ДП «Львівський ЛСНЦ».

Цьогоріч державними лісогосподарськими підприємствами Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства вже заготовлено 19 т шишки ялиці білої.

Зазначимо, що державне підприємство «Львівський лісовий селекційно – насіннєвий центр» функціонує в структурі Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України та застосовує сучасні технології в лісовому насінництві.

На цьому підприємстві організована переробка та зберігання лісового насіння основних лісоутворюючих порід Львівщини, а також реалізовано проєкт побудови інноваційного лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління