Прийде літо, будуть квіти…

26 вересня 2022р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Завгосп, яка прикрашає світ.

Праворуч від входу до адміністративної будівлі ДП «Радехівський лісгосп» увагу привертає галерея Пошани кращих лісівників підприємства. З боків її «обнімають» туї та декоративні кущі, а «до ніг» – стеляться різних відтінків троянди, півонії, чорнобривці. В очі кидається, що барвиста квіткова ділянка дбайливо доглянута, прополена, спушена.

З живими квітами за якусь мить стикаєшся ще раз. Їх букет, перев’язаний чорною стрічкою, стоїть уже в середині приміщення поруч із запаленою свічкою біля Стенду Пам’яті, встановленого на честь загиблих у російсько-українській війні лісівників.

– Це біда, навіть не біда, а горе, – зітхає директор лісгоспу Степан Данькевич, – замість садити ліс, люди мусять іти на війну і гинути, бо захланний російський окупант зазіхає на наші території, хоче знищити українську націю… А квіти, – пояснює далі, – «парафія» Марії Яцини, все навколо – її руками посаджено і вирощено.

Марія Яцина – ветеран підприємства, працює тут сорок сьомий рік. Не дивина, що воно стало для неї давно вже рідним, тому, як завгосп, воліє, аби краса довкола милувала око і своїм працівникам, і стороннім відвідувачам.

Розкішну ділянку квітів Марія щороку садить і під вікнами своєї хати в Радехові. Любов до квітів у неї – з дитинства. Виросла в селі. У Хмільному, як, зрештою, в усіх українських селах, завжди росли-цвіли біля хати і «капелюшки» мальв, і білясті «зірочки» нарцисів, і півонії, і жоржини.

В захопленні квітами Марія Яцина не бачить нічого особливого.

– Квіти і жінка, – усміхається вона, – це так природно.

Воно й справді! Якась особлива, чарівна гармонія. Мав рацію поет, академік Української екологічної академії наук Микола Луків, стверджуючи що «над їх красу не знає світ краси».

А Марія Яцина, коли любовно висіває насіння чорнобривців, тихенько, про себе, наспівує поетичні рядки Наталі Забіли, оті, що винесені в заголовок. І далі:

«Сонце, смійся! Дощик, лийся!.. Прийде літо, будуть квіти…»

Що сказати? До квітів, до краси, прекрасного завше тягнуться добрі душі. А в колективі лісівників Марію Яцину саме такою вважають.

Ігор ТАБІНСЬКИЙ,
фото автора,
Газета “Природа і суспільство”

https://ekoinform.com.ua/?p=16391

Ключові слова:

Природа і суспільство

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління