Лісівнича кооперація в дії

27 жовтня 2022р, Новини. Прес-служба

Сьогодні маємо яскравий приклад з усіма характерними рисами сучасного лісового розсадництва - відвантаження сіянців із закритою кореневою системою, які вирощені на виробничих потужностях ДП "Львівський ЛСНЦ" для ДП "Баштанське ЛГ" Миколаївського ОУЛМГ.

Весною 2022 року насіння сосни Палласа та катальпи, яке заготовили лісівники Миколаївщини (ДП "Баштанське ЛГ" Миколаївського ОУЛМГ) було висіяне на посівній лінії в Брюховичах. По завершенні вегетаційного періоду, після 7 місяців догляду за сіянцями в теплиці і на полях дорощування маємо хороший результат – 50 тис. сіянців для південної України. Буде ліс!

На фото: директор ДП "Баштанське ЛГ" Юрій Крет,

інженер лісових культур ДП "Баштанське ЛГ" Яна Шегда

Сучасний лісовий розсадник – високотехнологічний процес лісогосподарського виробництва, що характеризується значною матеріалоємністю та капіталовкладеннями, тривалим періодом виробництва, високим професіоналізмом і технологічною дисципліною усіх працівників.

Сучасні технології базуються на досягненнях науково-технічного прогресу і передбачають використання досягнень науки в забезпеченні оптимального водного і мінерального живлення рослин, створення сприятливих ґрунтових умов для росту і формування компактної кореневої системи.

Невід’ємними елементами сучасних технологій є механізація та автоматизація виробничих процесів, використання комп’ютерних технологій під час організації автоматичного зрошення та мінерального живлення.

Для сучасного лісового розсадника характерні наступні риси:

- концентрація;

- кооперація;

- спеціалізація виробництва;

- механізація, автоматизація комп’ютеризація та роботизація виробничих процесів;

- використання досягнень селекції та генної інженерії;

- зростаюче впровадження контейнерної культури;

- використання сучасних добрив, засобів захисту рослин;

- сучасний маркетинг та реклама вирощеної продукції.

За матеріалами

ДП "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр"

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління