Підгодівля диких тварин взимку

6 грудня 2022р, Новини підприємств. Прес-служба

У Надлісництвах "Бібрка" та "Жовква" ДП "Львівський лісгосп" розпочали підгодівлю лісових тварин.

Про «зимове меню» для диких тварин єгері та лісівники у лісгоспі подбали ще влітку. Тож у раціоні представників фауни – сіно, гіллячкові та кропив’яні снопики, кукурудза, пшениця, овес.

Мінеральні речовини, особливо сіль, відіграють теж дуже важливу роль у харчуванні дичини та профілактиці захворювань. Сіль – джерело важливих елементів, під дією вологи розчиняється і стікає по солонцю. Тварини охоче її злизують. При нестачі солі тварини можуть гризти кору дерев. Саме тому, про необхідну кількість кормової солі у брикетах теж потурбувались заздалегідь.

Є й у пріоритеті догляд за спорудами біотехнії. Паралельно із заготівлею кормів для тварин, єгері та лісівники ремонтували уже діючі та ладнали нові годівниці.

Від успішності таких заходів у мисливстві залежить збереження місцевої фауни, збільшення видового різноманіття та умов проживання тварин, стримування їх від міграції.

Їжу з «лісових їдалень» охоче споживають козулі, кабани, зайці та інші. Ну а правильне годування лісових тварин як справжнє мистецтво – не можна й перестаратися із забезпеченням тварин їжею. Тому, при викладанні харчів, єгері слідкують, щоб підгодівля не замінювала природну харчову базу і не перешкоджала природним інстинктам тварин.

За матеріалами

ДП "Львівський лісгосп"

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління