Голова Держлісагентства України Віктор Сівець: "У вінницьких лісівників є чому повчитися!.."

8 жовтня 2012р, Новини. Прес-служба

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Сівець Віктор Миколайович з робочим візитом побував 2 жовтня на Вінниччині, з головою Вінницької обласної державної адміністрації Джигою Миколою Васильовичем взяв участь у відкритті лісової дороги в ДП "Тульчинське лісомисливське господарство" та посадці дуба звичайного за передовою технологією з закритою кореневою системою, побував на держпідприємствах лісового господарства Вінницького ОУЛМГ.

На зустрічах з трудовими колективами держпідприємств лісового господарства Віктор Миколайович подякував вінницьким лісівникам за сумлінну працю, високу культуру виробництвапо веденню лісового господарства, при вирощуванні дуба звичайного з участю горіха чорного, черешні лісової, груші, модрини європейської та японської.

Голова Держлісагентства підкреслив, що лісова галузь України системно розвивається та вдосконалюється. Протягом останніх двох років Державним агентством лісових ресурсів України за підтримки Президента і Уряду країни вжито ряд заходів, направлених на збереження і розширене відтворення лісів, а також покращення основних соціально-економічних показників діяльності галузі.

В І-ому півріччі ц.р. підприємствами Держлісагентства лісовідновлення проведено на площі 40,3 тис га, 15,7 тис га з яких – це нові ліси.

На відкритті лісової дороги Сівець В.М. наголосив, у 2012 р. Державне агентство лісових ресурсів запланувало за власні кошти побудувати майже 1000 км лісових автомобільних доріг. В І-ому півріччі 2012 р. підприємствами Держлісагентства вже побудовано 528 км лісових доріг.

Розвинена лісова інфраструктура сприяє підвищенню економічних показників діяльності галузі за рахунок вільного доступу до стиглої деревини, до лісових ділянок, на яких створюються лісові культури.

Лісові дороги мають протипожежне призначення є також важливим соціальним фактором: вони з’єднують віддалені населені пункти, скорочуючи відстань між ними.
У 2011 р. держпідприємства лісового господарства Вінницького ОУЛМГ побудували за власні кошти 10 км лісових доріг, у 2012 р. заплановано ввести 20 км.

У своєму виступі і на відкритті лісової дороги, і на посадці дуба звичайного голова Вінницької ОДА Джига М.В. відзначив, що Держлісагентство, очолюване Сівцем В.М., в т. ч. вінницькі лісівники, демонструють такий темп роботи, таку організованість, продуктивність, якої не побачиш в інших сферах. Якби всі галузі народного господарства в нашій державі були такими патріотами, як лісівники, і так працювали на майбутнє, то і життя в Україні було б набагато кращим. Очільник області високо оцінив ініціативу лісівників України по будівництву лісових доріг, пообіцяв максимальне сприяння для здешевлення такого будівництва на підприємствах Вінницького ОУЛМГ.

На лісовій ділянці Брацлавського лісництва ДП "Тульчинське ЛМГ" Сівець В.М., Джига М.В., Бондар А.О., учнівське лісництво Брацлавської СЗШ №1, лісівники держлісгоспу створили ділянку нового лісу за передовою технологією з закритою кореневою системою. Віктор Миколайович, Микола Васильович подарували учням два комп’ютери, подякували за роботу, любов до лісу.

Голова Держлісагентства провів нараду з директорами держпідприємств лісового господарства області, наголосивши на пріоритетних напрямках роботи: збільшення лісистості Вінниччини, введення електронного обліку деревини, будівництво лісових доріг, розбудова лісової інфраструктури. В позитивній динаміці роботи українських лісівників є вагома частка і лісівників Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Так за І-ше півріччя 2012 р. держпідприємства України реалізували продукції на суму 2 млрд. 416 млн. грн., що на 42 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2011 року. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за 6 місяців становить 2625 грн. і зросла у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 301 грн., або 13,0%. До бюджетів всіх рівнів перераховано 668,4 млн. грн., що на 44,4 млн. грн. або 7,1 % більше, ніж в 2011 році.

Обсяг реалізованої вінничанами продукції за 8 місяців склав 125 млн. 325 тис. грн. На ведення лісового господарства підприємства ВОУЛМГ спрямували всього 58 млн. грн., з них 52 млн. грн. (90%) – власні кошти, 6 млн. грн. (10%) – кошти держбюджету. Середньомісячна зарплата одного працівника – 2922 грн. (110% до 2011 р.). Заготовлено деревини – 311 тис. кбм, в т.ч. від РГК – 172 тис. кбм. Створено лісових культур: в держлісфонді - 1033 га, захисних насаджень - 261 га.

Підсумовуючи побачене на підприємствах лісового господарства Вінниччини, Голова Державного агентства лісових ресурсів України Сівець В.М. наголосив: "У вінницьких лісівників є чому повчитися: і культурі виробництва, і виробленій десятками років ефективній технології створення й догляду за лісовими насадженнями..."

Станіслав Вовк, керівник прес-служби Вінницького ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління