Роботу лісівників оцінено високо

9 жовтня 2012р, Новини. Прес-служба

На підприємствах Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства з робочим візитом перебував голова Державного агентства лісових ресурсів В.М.Сівець. Спочатку він зустрівся з головою облдержадміністрації В.С.Ядухою і обговорив ряд актуальних питань. Зокрема, мова йшла про заліснення земель, непридатних для ведення сільськогосподарського виробництва, і про переведення бюджетних установ Хмельниччини на сучасний альтернативний газові метод опалення приміщень, дешеву сировину для якого постачатимуть лісівники. Потім керівник агентства і очільник області, начальник управління лісового та мисливського господарства В.М.Лісовий провели кілька приємних церемоній у Пархомівському лісництві державного підприємства «Хмельницьке лісомисливське господарство».

Так, вони відкрили та оглянули нову контору лісництва, зведену за кошти підприємства. Тут створено прекрасні робочі умови. Контора комп'ютеризована. Так що тепер всі виробничі процеси здійснюватимуться значно швидше.

Високі гості відкрили першу чергу лісової дороги, яка вдвічі скоротить відстань для проїзду автотранспорту між селами Пархомівці та Ярославка. Це дасть можливість економити кошти лісництву і, в першу чергу, поліпшить соціальний фактор регіону.

Забігаючи наперед скажемо, що голова Держагентства Віктор Сівець того ж дня побував на будівництві лісової дороги і в Славутському лісгоспі. Взагалі, будівництво лісових доріг для підприємств Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства – один з пріоритетів. Торік їх побудовано 9,1 кілометра, на що витрачено понад 1,5 мільйона гривень власних коштів підприємств. Цього року управлінням заплановано побудувати майже двадцять кілометрів артерій сполучення.
Отож ефективність господарювання зросте завдяки вільному доступу до стиглої деревини, лісівники поліпшать протипожежну ситуацію. І, як говорилося вище, дороги з»єднають віддалені населені пункти. Це сприятиме розбудові соціальної інфраструктури, підвищить авторитет лісівників на Хмельниччині.

Учасники виїзного засідання з великим інтересом ознайомилися з процесом роботи електронного обліку деревини, оглянули лісові культури в Червонозірському лісництві ДП «Хмельницьке ЛМГ». Взагалі треба сказати, що електронний облік деревини впроваджується на всіх підприємствах управління. Закуплено необхідне обладнання та пристрої, ведеться активне навчання персоналу, аби до кінця року на цей прогресивний метод перейшли всі лісгоспи.

Коли вже мова зайшла про лісопромислову діяльність, то слід сказати, що за вісім місяців поточного року підприємства управління заготували 268 тисяч кубометрів деревини і переробили на власних цехах 15 тисяч кубометрів деревини. Відрадно, що активно впроваджується переробка відходів лісозаготівель. З метою переходу на альтернативні види палива придбано подрібнювачі лісових відходів. Тільки від реалізації паливної тріски за короткий період отримано майже 0,5 мільйона гривень прибутку.

Про те, що підприємства управління ефективно ведуть лісопромислову діяльність, В.М.Сівець переконався, побувавши цього дня і на лісопромисловому комплексі державного підприємства «Ізяславське лісове господарство». Тут створені зразкові умови праці і побуту працівників. Цех оснащений сучасним імпортним обладнанням, випускає конкурентноспроможну продукцію, яка користується попитом на вітчизняному та зарубіжному ринках. Віктор Миколайович оглянув виробництво, поспілкувався з трудівниками.

Гарне враження на голову комітету В.М.Сівця справили розсадник і, особливо, сучасна теплиця з автоматичним поливом, рекреаційний пункт у Михельському лісництві. Треба сказати, що працівники цього та інших лісгоспів управління повсякчас дбають про розширення рекреаційної й туристичної інфраструктури, ведуть еколого-просвітницьку діяльність та розповідають через засоби масової інформації, засоби наочної агітації про стан лісового господарства області.

У державному підприємстві «Славутське лісове господарство» Віктор Миколайович оглянув лісові культури, зокрема й культури природного поновлення. Цей та інші лісгоспи управління поряд з традиційною посадкою лісу останнім часом взяли курс і на природне поновлення лісів. Нинішнього року підприємства управління створили 722 гектари лісових культур на зрубах, що становить 122 відсотки до плану. На непридатних для ведення сільського господарства землях цього року посаджено 126 гектарів лісу. А за останні п»ять років на цих землях створено майже 5 тисяч гектарів насаджень.

Знайомлячись зі Славутським лісгоспом, голова Держлісагентства також оглянув пожежно-хімічну станцію. До речі, цього року в Славутському, Ізяславському та Шепетівському лісгоспах чотири пожежноспостережні вежі обладнано системами відеоспостереження. У поточному році на землях держлісфонду області не допущено жодної лісової пожежі, в той час, як торік було 19, позаторік – 25 випадків загорянь лісу.

Під час зустрічі з колективом Славутського лісгоспу В.М.Сівець відзначив успішну роботу лісівників Хмельниччини, висвітлив основні проблемні питання, що стоять перед галуззю та напрямки їх виконання. Він також вручив нагрудний знак «Заслужений лісівник України» лісничому Жуківського лісництва Славутського лісгоспу В.І.Свідзінському.

Виступаючи перед лісівниками Славутчини, заступник голови облдержадміністрації В.І.Галищук висловив впевненість, що підприємства управління лісового та мисливського господарства і далі працюватимуть успішно, збільшуватимуть лісистість Хмельниччини.

Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління