На Дрогобиччині заклали клонову плантацію ялиці

25 жовтня 2012р, Новини. Прес-служба

Працівники лісового господарства Львівщини продовжують розвиток лісонасіннєвої справи в рамках виконання програми «Ліси Львівщини 2010-2015». Цьогоріч у Програмі була запланована посадка клонових плантації ялиці білої у ДП «Дрогобицький лісгосп» та ДП «Сколівський лісгосп».

Створення клонових лісонасіннєвих плантацій ялиці білої є актуальним завданням для «гірських» лісгоспів області з огляду на оптимальні умови росту хвойної породи, відносно значну періодичність плодоношення , необхідність відновлення лісових насаджень за участю ялиці, збільшення участі породи в складі насаджень, розширення лісових площ під ялицею.

У зв’язку з складність заготівлі лісонасінної сировини ялиці, виникає гостра необхідність у регулярному продукуванні значної кількості садивному матеріалу цієї породи із цінними спадковими властивостями.

Саме тому керівництвом управління та ДП «Дрогобицький лісгосп» було вирішено закласти на підприємстві клонову плантацію ялиці.

Місцем посадки вибрали ділянку на території розсадника Летнянського лісництва, загальна площа якого становить 5,3га. Саме тут існують оптимальні для ялиці лісорослинні умови.

У посадці використали вегетативне потомство сорока шести плюсових дерев ялиці білої. Висаджували 2- річні щеплені саджанці ялиці білої із закритою кореневою системою за проектом розміщення клонів з початковим садінням 10 х 8 м, що забезпечить добрий розвиток крон, вільне проходження машин і механізмів під час доглядів за плантацією та збору насіння.

Закладка плантації здійснювалася поблизу насаджень за участю дуба, граба, клена. Щеплення клонів провів старший майстер лісорозсадника - Микола Середяк.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління