На Львівщині розпочалась ялинкова кампанія

6 грудня 2012р, Новини. Прес-служба

6 грудня у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась нарада з приводу початку ялинкової кампанії 2012-2013 років на Львівщині.

У нараді взяли участь керівники Львівського ОУЛМГ, головні лісничі та інженери охорони-захисту лісу всіх державних лісогосподарських підприємств, представники Львівського обласного комунального лісогосподарського підприємства "Галсільліс", управління міністерства внутрішніх справ у Львівській області, транспортної міліції, екологічної інспекції та Львівської міської ради.

На нараді були розглянуті питання охорони, заготівлі, маркування, продажу та облаштування місць торгівлі новорічними ялинками.

На ялинкову кампанію 2012-2013 р.р. лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ планують заготовити новорічних ялинок в обсязі близько 15,9тис.шт., в тому числі смереки – 12,4 тис.шт., сосни – 3,5 тис.шт. Заготівля ялиці білої на новорічні ялинки на Львівщині і надалі підпадає під мораторій, тож ялинки цієї породи заготовлятися не будуть.

Реалізація ялинок в біжучому році буде проводитись із дворів лісництв, складів та місць визначених для продажу відділом торгівлі Львівської міської ради. Реалізація новорічних ялинок безпосередньо в лісі заборонена.

Рекомендована для продажу ціна на ялинки 1-3м породи сосна, смерека становить 52грн. Як і в минулому році кожна ялинка буде маркуватися біркою зі штрих-кодом що підтверджує законність її заготівлі та реалізації а також дозволяє покупцю завдяки спеціальному он-лайн сервісу взнати походження купленого деревця.

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, ГУМВСУ у Львівській області, УМВСУ на Львівській залізниці, Державною екологічною інспекцією у Львівській області видано спільний наказ від 5.11.2012року №98/1811/616/180-і “Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період”, яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок. З ініціативи Львівського ОУЛМГ, Головою Львівської облдержадміністрації видано розпорядження від 16.11.2012р. № 783/0/5-12 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2013 року.

На автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів екобезпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок. Найбільш напружена ситуація із незаконними заготівлями новорічних ялинок залишається в Старосамбірському та Турківському районах. Тому і на цю ялинкову кампанію буде залучено спецпідрозділ “Беркут” для патрулювання автодоріг, перевірки електропоїздів та ринків м.Львова. Штрафи за незаконно зрубану новорічну ялинку в лісах загального користування становлять від 282 грн.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління