В розпалі ялинкова кампанія на Львівщині

27 грудня 2012р, Новини. Прес-служба

Лісогосподарські підприємства Львівщини в достатній кількості подбали про лісових красунь, які будуть приносити радість в домівки мешканців і є невід’ємним атрибутом новорічних та Різдвяних свят.

Враховуючи, що на території області діє мораторій на вирубку ялиці білої на новорічні ялинки до реалізації ідуть сосна і смерека. Ціни на них не відрізнятимуться від минулорічних і становитимуть в середньому 40-50грн. Але це для тих, хто купуватиме ялинки в лісогосподарських підприємствах. У населених пунктах, на ялинкових базарах ціни на новорічні красуні будуть залежати від продавців.

Натомість із Закарпатської та Івано-Франківської областей підприємці активно завозять на Львівщину ялицю білу, яка користується кращим попитом у людей, незважаючи на значно вищі ціни.

Для реалізації новорічних ялинок лісівники облаштували 53 ялинкових майданчиків в районах області і 23 в місті Львові. На ялинкових базарах іде жвава торгівля новорічними ялинками. На кожний товар є свій покупець . В переважній більшості продавці, які торгують у встановлених місцях мають відповідні документи, ялинки мають відповідні бірки.
Проте, як і завжди є люди, які хочуть нечесним шляхом збагатитись продаючи крадені ялинки. Проти таких браконьєрів активно працюють працівники державної лісової охорони разом з правоохоронними органами та екологами. Проводяться рейди по перевірці законності перевезення та торгівлі новорічними ялинками.

Станом на 26 грудня біжучого року в ході цих рейдів виявлено 209 незаконно зрубаних ялинок, 22 чоловіки притягнуто до адміністративної відповідальності.

В особливо проблемних гірських районах до охорони шпилькових насаджень залучений спецпідрозділ «Беркут».

Вилучені ялинки ідуть на благочинні цілі і безкоштовно передаються дитячим установам, сиротинцям та Церквам.

Є свої браконьєри і на ринках, які шляхом підробки документів та маніпулювання електронними бірками стараються продати крадені ялинки. Зокрема такий факт був виявлений спеціалістами лісової інспекції на гуртовому ринку «Шувар». В результаті перевірки у такого горе-продавця було вилучено 40 ялинок породи ялиця, а матеріали були передані для розгляду в райвідділ міліції.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління