На Волині представники правоохоронних органів займалися браконьєрством

31 жовтня 2012р, Новини. Прес-служба

29 жовтня в урочищі Дубина, що на території Маневицького лісгоспу Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства лісова охорона на гарячому зловила двох браконьєрів. Особу одного було встановлено на місці. Ним виявився прапорщик Маневицької виправної колонії Віктор Вакулич. Браконьєри «в пагонах» зловили дикого кабана в петлю, а потім жорстоко розстріляли на місці. Крім того, при зловмисниках було виявлено рушницю, яка по базі даних є краденою і знаходиться в розшуку.

За словами голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця це не перший випадок, коли високопосадовці та військовослужбовці займаються злочинним полюванням.

«Ми тримаємо на чіткому контролі дотримання законності полювання в країні. І не робимо жодного виключення правопорушникам, не зважаючи на їх посади та статус. Не виключенням стане і цей випадок. Наразі, всі документи передані до правоохоронних органів та прокуратури, ведеться слідство і в найкоротший термін порушників буде покарано, згідно норм чинного законодавства» - наголосив Віктор Сівець.

Крім того, голова Держлісагентства Віктор Сівець додав, що для здійснення оперативного контролю за дотриманням користувачами мисливських угідь вимог чинного законодавства в 2012 році створено 620 рейдових бригад, якими проведено близько 25 тисяч рейдів по охороні державного мисливського фонду.

«За 10 місяців цього року на порушників правил полювання складено 2475 протоколів. З них 1863 (75,3%) протоколи складено працівниками Держлісагентства» - підсумував Віктор Сівець.

Прес-служба Держлісагентства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління