Віктор Сівець: Проведений в 2011 році державний облік лісів підтвердив збільшення загальної площі лісів та підвищення лісистості України

2 квітня 2012р, Новини. Прес-служба

За результатами державного обліку лісів, проведеного в 2011 році, площа лісів, підпорядкованих Держлісагентству України, зросла на 353 тис. га, а площа вкритих лісовою рослинністю лісових ділянок збільшилася на 212 тис. га або на 4%.

Внаслідок поліпшення лісокультурного виробництва, використання якісного садивного матеріалу, проведення своєчасних доглядів за лісокультурами та збільшення площі нових лісів загальний запас деревостанів зріс на 117 млн. метрів кубічних, або на 8% і склав 1 млрд. 512 млн. метрів кубічних.

За словами Голови Держлісагентства Віктора Сівця проведення державного обліку лісів і одержання зведеної документації державного лісового кадастру дали змогу виявити позитивні кількісні і якісні зміни в лісовому фонді України.

«Проведенний в 2011 році державний облік лісів підтвердив збільшення загальної площі лісів та підвищення лісистості України. Крім того, відмічається зростання частки площі лісів, що виконують переважно екологічні та соціальні функції, збільшення площі стиглих і пристигаючих деревостанів, що дозволяє поступово збільшити розрахункову лісосіку в лісах можливих для експлуатації, зростання загальних та середніх запасів деревостанів на 1 га та збільшення площі господарсько-цінних порід» - наголосив Віктор Сівець.

Нагадаємо: в 2011 році Державне агентство лісових ресурсів України спільно з Українським державним проектним лісовпорядним виробничим об’єднанням ВО «Укрдержліспроект» розробили та затвердили Концептуальну програму розвитку лісовпорядкування на період до 2015 року. Зміст зазначеної програми полягає в проведенні національної інвентаризації лісів та запровадженні в лісовпорядкуванні і лісовому господарстві сучасних географічних інформаційних технологій (ГІС-технологій). Також в зазначеній програмі було передбачено здійснення Державного обліку лісів України, який не проводився з 1996 року.

Прес-служба Держлісагентства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління