В лісах ДП "Львівське лісове господарство", вперше на Львівщині, буде створено родинну плантацію дуба звичайного

18 жовтня 2010р, Новини. Прес-служба

В лісах ДП "Львівське лісове господарство", вперше на Львівщині, буде створено родинну плантацію дуба звичайного

  

ДП «Львівський лісгосп» інформує, що 20 жовтня 2010р. в Товщівському лісництві (квартал 4, виділ 11) відбудеться створення першої на теренах Львівської області родинної лісонасінної плантації дуба звичайного за участю лісової охорони ДП «Львівський лісгосп», студентів ЛНУ ім.Івана Франка та активістів "Екогуртка".

Для вирощування сіянців дуба звичайного, які будуть використані для створення родинної плантації, заготовлялось насіння з найкращих (плюсових) дерев, які проростають у Львівській та Чернівецькій областях.

  

Довідка:
Лісонасінна плантація (ЛНП) – спеціально створене насадження, призначене для масового продукування і отримання впродовж тривалого періоду часу високоякісного та цінного за спадковими властивостями насіння лісових порід. На ЛНП заготовляють поліпшене, сортове, елітне та гібридне насіння.
Створення ЛНП дуба звичайного є актуальним завданням підприємства з огляду на значну періодичність його плодоношення (5-8 років), необхідністю відтворення високопродуктивних і стійких дубових насаджень, потреби у регулярному продукуванні значної кількості садивного матеріалу Дзв з цінними спадковими властивостями.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління