Ялинкова кампанії 2010-2011 років на Львівщині

27 грудня 2010р, Новини. Прес-служба

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, ГУ МВСУ у Львівській області, УМВСУ на Львівській залізниці, Державною екологічною інспекцією у Львівській області, Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища у Львівській області видано спільний наказ від З листопада 2009 року №90/275/1198/111/74 "Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період", яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок.

На ялинкову кампанію 2010-2011 р.р. лісові підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували споживачам новорічні ялинки в обсязі 30,2тис.шт., в тому числі смереки - 22,2 тис. шт., сосни - 8 тис. шт.

Реалізація ялинок в біжучому році проводиться із дворів лісництв та складів, реалізація новорічних ялинок безпосередньо в лісі заборонена.

Відпуск новорічних ялинок проводиться по товаро-транспортних накладних (ф-ІТН), скріплених гербовою печаткою лісогосподарського підприємства, за підписом лісничого та бухгалтера лісництва. Реалізації підлягають новорічні ялинки при наявності в торці відпускного клейма.

Орієнтовні ціни на ялинки які відпускаються лісогосподарськими підприємствами в межах 30-40 грн. за смереку і 20-30 грн. за сосну.

Станом на 27 грудня 2010 року лісогосподарськими підприємствами управління реалізовано 8,1 тис. новорічних ялинок на 170 тис. грн.

Для забезпечення новорічними ялинками жителів області лісогосподарськими підприємствами управління з 24 грудня організована торгівля в районних центрах та ринках м. Львова.

З метою охорони шпилькових насаджень та перевірці законності перевезення та торгівлі новорічними ялинками на автодорогах, залізничних та автобусних станціях працюють тимчасові пости з працівників лісової охорони та правоохоронних органів.

В Старосамбірському та Турківському районах до цієї роботи залучений спецпідрозділ міліції «Беркут».

В ході проведення рейдів станом на 27 грудня вилучено 117 новорічних ялинок які провозились без документів, крім цього складено 20 протоколів про незаконну вирубку новорічних ялинок. На лісопорушників накладено грошові стягнення в сумі 5,2 тис. грн.

Не залишена без уваги реалізація новорічних ялинок в м. Львові. Працівниками лісової інспекції та лісогосподарських підприємств постійно проводяться рейди щодо перевірки законності торгівлі новорічними ялинками. До цієї роботи залучені працівники патрульно – постової служби УМВСУ у Львівській області, УМВСУ на Львівській залізниці, представники засобів масової інформації та телебачення.

В ході проведення рейду 23.12.2010 року спеціалістами лісової інспекції Львівського ОУЛМГ в Сихівському районі м. Львова затриманий вантажний автомобіль ЗІЛ-130 державний номер 382-445 ТВ завантажений новорічними ялинками породи смерека без жодних документів. В цьому ж районі затримані продавці новорічних ялинок з Івано-Франківської області які продавали ялицю білу в кількості 205 штук без належно оформлених документів. Матеріали по даних фактах передані на розгляд в Сихівський райвідділ міліції.

В 2008 році управлінням започаткована акція «Подаруй дітям свято», яка має продовження і в 2010 році. Працівники лісгоспів відвідують в передноворічний період сиротинці, будинки дитини, дітей з особливими потребами. Під час відвідин дітям даруються новорічні ялинки разом із ялинковими прикрасами, солодощі, фрукти.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління