Відбулась чергова колегія Львівського ОУЛМГ

4 березня 2011р, Новини. Прес-служба

3 березня 2011 року відбулась чергова колегія Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Ключовою темою колегії було обговорення Плану заходів до відзначення Міжнародного року лісів у Львівській області.

Колегія Львівського ОУЛМГ доручила керівникам державних лісогосподарських підприємств розробити Плани заходів до відзначення Міжнародного року лісів в районах області.

Також розглядалося питання розробки в районах області цільових програм залісення еродованих та непридатних для сільськогосподарського використання земель.

Планується максимально залучати громадськість та учнівську молодь до проведення заходів з садіння лісу, озеленення та благоустрою територій, до створення алей, дендропарків тощо. З мето ведення роз’яснювальної роботи щодо відзначення Міжнародного року лісів та висвітлення ролі лісів на планеті проводити зустрічі з учнями навчальних закладів, членами шкільних лісництв та гуртків.

До відома:

Резолюцією №61/193 від 20 грудня 2006 року Генеральна асамблея ООН оголосила 2011 рік – Міжнародним роком лісів.

Проведення Міжнародного року лісів надає лісівникам унікальну  можливість привернути увагу громадськості до проблем збереження та  примноження лісів і зміцнення позитивного іміджу галузі.
Офіційне відкриття Міжнародного року лісів відбулося в рамках дев’ятої  сесії Форуму Організації Об’єднаних Націй з лісів під час проведення сегменту високого рівня (2-3 лютого 2011 р.)

Форум Організації Об’єднаних Націй з лісів виокремив 4 основні проблеми лісової галузі:
- Проблема зменшення лісів на планеті;
- Необхідність збільшення об’єктів лісового фонду;
- Стале лісоуправління;
- Залучення місцевих громад до прийняття управлінських рішень.

Ліси відіграють важливу роль у світовій економіці, забезпечуючи доходи 1.6 мільярдів жителів нашої планети.

Ліс - середовище проживання приблизно 3 / 4 всіх видів рослин, тварин і грибів, що існують на нашій планеті.

Щорічні витрати на перехід світу до ресурсозбережувальної низьковуглецевої (“зеленої”) економіки в 2012-2050 рр. мають становити $ 1,35 трлн.

Одержувачами екологічних інвестицій мають стати: сільське господарство, ЖКГ, енергетика, рибальство, лісове господарство, промисловість, туризм, транспорт, утилізація і переробка відходів і керування водними ресурсами.

На боротьбу з вирубкою лісу країнам, що розвиваються планується виділити $ 15 млрд. Передбачається, що такі витрати допоможуть до 2030 року скоротити темпи знищення лісів на 50%.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління