Весняні турботи лісівників Львівщини

16 березня 2011р, Новини. Прес-служба

З приходом весни побільшало турбот у лісівників Львівщини. У рівнинній частині області із сходом снігового покрову та встановленням плюсової температури розпочалися роботи по очистці лісів від побутового сміття. До цієї роботи серед іншого планується залучати безробітних громадян, які знаходяться на обліку в районних центрах зайнятості. Також тривають роботи по очистці придорожніх лісових смуг вздовж автомобільних шляхів від вітровальної, сухостійної та неліквідної деревини. Одночасно з проведенням цих робіт, прибираються аварійні дерева, які можуть впасти на дорогу.

Зробити доведеться немало. В придорожніх лісах необхідно очистити 1600 га лісу протяжністю понад 320 км., при цьому з лісу необхідно забрати 14 тис. м3 сухостійної та неліквідної деревини.

На сьогоднішній день працівники управління очистили понад 740 га лісових масивів і прибрали з лісу понад 5,6 тис м3 сухостійної та пошкодженої деревини.

Не стоїть осторонь цих питань і обласна державна адміністрація. Питання стану робіт по приведенню лісових масивів та придорожніх лісових смуг розглядалось 14 березня на селекторній нараді голови Львівської облдержадміністрації.

За ініціативи Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, голова Львівської ОДА видав відповідне розпорядження щодо приведення лісів до належного санітарного стану та благоустрою лісового фонду.

Для наведення порядку необхідна злагоджена робота багатьох відомств, тому всі питання щодо наведення належного санітарного стану в придорожніх смугах лісівники вирішують спільно з райдержадміністраціями, органами місцевого самоврядування, службою автомобільних доріг, органами ДАІ та іншими зацікавленими структурами.

Крім цього, з метою забезпечення можливості відпочинку громадян в лісових масивах, вздовж автодоріг створюються місця і зони короткотермінового відпочинку, відповідно проводяться роботи по натурному оформленні лісового фонду, поновлюються межеві знаки, встановлюється наглядна агітація на природоохоронну та протипожежну тематику.

Завершити роботи по прибиранню в придорожніх лісах Львівщини лісівники планують до 20 квітня.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління