Відбувся круглий стіл з нагоди всесвітнього дня лісівництва

22 березня 2011р, Новини. Прес-служба

21 березня у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбувся круглий стіл з нагоди всесвітнього дня лісівництва. У заході взяли участь представники засобів масової інформації, громадських і екологічних організацій, спеціалісти управління освіти у Львівській області та регіонального еколого-натуралістичного центру. Під час проведення круглого столу начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека дав початок акції "Майбутнє лісу в твоїх руках" на Львівщині. Цьогорічна акція традиційно триватиме до дня довкілля (17 квітня).

Як звично, основним заходом акції буде посадка нових лісів спеціалістами лісового господарства, студентською, шкільною молоддю, науковими та громадськими організаціями. Загалом планується посадка понад 2 млн. дерев. Протягом місяця для шкільної молоді будуть проведені конкурси на кращий малюнок і твір за темою «Людина і ліс». В учбових закладах лісового профілю відбудуться дні профорієнтації та дні відкритих дверей.

Не залишаться осторонь і райони області, де відбудуться лекції, круглі столи та зустрічі з працівниками лісового господарства, ветеранами праці.

В рамках Акції 2011 року на Львівщині заплановано:
- проведення виховних годин для учнів молодших класів у 100 школах області;
- проведення 320 лекцій на природоохоронну тематику у 100 школах області;
- виготовлення та розвішування 2000 шпаківень;
- упорядкування та розселення 80 мурашників;
- упорядкування 110 місць короткотермінового відпочинку;
- прибирання міських сільських парків, скверів на загальній площі 70 га;
- розчищення і упорядкування 40 криниць;
- посадка лісів – 200 га, в т.ч. 15 га нових лісів (буде висаджено понад 2 млн. шт. саджанців).

Серед іншого, на круглому столі піднімалось питання заліснення еродованих та непридатних для ведення сільського господарства земель, прибирання придорожних смуг, створення нових рекреаційних пунктів, озеленення населених пунктів, створення екологічної мережі м.Жидачева.

Зважаючи на те, що 2011 рік оголошений ООН міжнародним роком лісів, голова спілки журналістів Львівщини Ярослав Климович оголосив про проведення серед журналістів області конкурсу на кращу роботу (сюжет, нарис, статтю чи репортаж) з лісогосподарської тематики. Приз переможцю буде вручений під час святкування дня журналіста.

   

Прес-реліз "Всесвітній день лісівництва"

Прес-реліз "Майбутнє лісу в твоїх руках 2011 на Львівщині"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління