Заява прес-служби Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства на виступ голови постійної депутатської комісії Львівської обласної ради з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради М. Блавацького на сесійному засіданні 5 квітня 2011 року.

6 квітня 2011р, Новини. Прес-служба

Заява прес-служби Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства на виступ голови постійної депутатської комісії Львівської обласної ради з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради М. Блавацького на сесійному засіданні 5 квітня 2011 року.

  

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства уважно проаналізувало виступ голови постійної комісії Львівської обласної ради з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради Михайла Блавацького стосовно стану справ у лісовому господарстві області та розповсюджену у сесійній залі інформацію з даного питання за підписом М. Блавацького на сесії, яка відбулася 05.04.2011 року.

Одразу впадає в очі повна некомпетентність доповідача про реальний стан справ у секторі лісового господарства області. Зокрема, ним наведена повністю викривлена інформація про обсяги заготівлі деревини підприємствами Львівського ОУЛМГ. Згідно із статистичними даними, наданими управлінням 02.03.2011 року М. Блавацькому, лісогосподарськими підприємствами за 2010 рік від усіх видів рубок заготовлено 905,04 тис.кбм деревини, в тому числі від рубок головного користування – 454,06 тис.кбм, та від рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства – 450,98 тис.кбм., а не 212,8 тис.кбм., про які говорив М. Блавацький.

Із усієї заготовленої деревини на власних виробничих потужностях лісогосподарських підприємств перероблено 120,1 тис.кбм. Для забезпечення вітчизняних лісопереробних підприємств реалізовано 460,14 тис.кбм.

Обсяг реалізації продукції лісогосподарськими підприємствами управління за 2010 рік (без ПДВ) склав 249 410 тис.грн., що на 130,7% більше, ніж за 2009 рік.

За 2010 рік підприємствами управління створено 50 га нових лісів на деградованих землях, відновлення лісів проведене на площі 1870 га. У 2010 році підприємства Львівського ОУЛМГ сплатили податків до бюджету в сумі 29 890 тис.грн., до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування – 29 484 тис.грн.

Не відповідають дійсності також дані щодо ніби-то зрубаної, але необлікованої деревини обсягом 641,6 тис.кбм на суму 192,5 млн.грн.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства наполегливо працює над формуванням прозорого ринку деревини в області для забезпечення сировиною місцевих лісопереробних підприємств. З цією метою лісгоспи управління щокварталу проводять біржові торги деревиною, на яких кожен лісопереробник може придбати необхідну кількість деревини для лісопереробки.

Водночас, існування значної кількості незареєстрованих приватних пилорам та бажання їх власників придбати незаконно добуту деревину стимулює незаконні рубки. Львівське ОУЛМГ постійно акцентує увагу органів влади, правоохоронних органів та громадськості на даній проблемі. Управління силами відомчої лісової інспекції та працівників державної лісової охорони підприємств бореться із незаконними рубками деревини, обсяг яких за 2010 рік склав 4502 кбм. 107 випадків про незаконну рубку, загальною кубомасою 3329 кбм. деревини, направлено в райвідділи міліції та райпрокуратури для розслідування і притягнення винних до відповідальності. За порушення лісового законодавства та недоліки в роботі у 2010 році за результатами відомчих перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 215 працівників лісової охорони, в т. ч. 11 звільнено із займаних посад (з них - двох директорів лісгоспів).

Зважаючи на вищевикладене, Львівське ОУЛМГ вважає наведені у виступі М. Блавацького та розповсюдженій ним інформації дані такими, що абсолютно не відповідають дійсності і вводять в оману депутатський корпус Львівської обласної ради та громадськість області.

  

Прес-служба Львівського обласного управління
лісового та мисливського господарства.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління