«Зелені» захисники природи

17 квітня 2011р, Новини. Прес-служба

Добігає до завершального етапу акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Головним завданням цієї акції є залучення шкільної молоді до створення лісів. Це є велика радість – єднання з природою. А для дітей – це ще й відкриття світу, розуміння, що вони причетні до його розвитку. Бо посадити дерева і уявити, як вони далі ростуть, піднімаються до сонця, стають потужними зеленими велетнями – це схоже на чудо. І коли діти беруть у цьому процесі участь, вони також створюють частину майбутнього для цього лісу, свого краю, держави.

Вже не перший рік у посадці лісових культур беруть участь школярі Берлинської ЗОШ І-ІІІст. Старшокласники та учні шкільного лісництва цієї школи взяли участь у посадці лісу в рамках акції. Під керівництвом наставників – працівників лісгоспу і вчителів школи вони садили сіянці лісових дерев. Учні допомогли засадити лісосіку в Лагодівському лісництві. Вони працювали з надзвичайним ентузіазмом і завзяттям.

В даній акції взяла участь місцева влада та представники ЗМІ. Перший раз у створенні лісових культур взяв перший заступник Бродівської РДА Доскоч І.М.

Така праця виховує. Бо хоч раз посадивши дерево, ти вже ніколи не знищиш його, а навпаки – станеш першим захисником лісових насаджень. Думаємо, що учні Берлинської школи тепер будуть справжніми «зеленими» захисниками природи.

Прибирання осель, прилеглих територій є гарною християнською традицією українців напередодні великодніх свят.

Таке генеральне прибирання території відбулося в Бродівських ЗОШ . Постаралися не тільки педагоги, а й школярі. Всі учні школи дружно, як мурашки метушилися на подвірї. Старанно вимітали і вигрібали сміття і листя. Вже за невеликий проміжок часу було приємно зайти на територію. Все охайно прибрано, навіть досаджені кущі самшиту виглядали красиво.

Прибирання територій відбувалося не тільки на прилеглих територіях. Лісники також постаралися. За час акції було ліквідовано не одне стихійне сміттєзвалище.

Цього дня міська влада також прийняла участь у акції. Голова міста, заступники з іншими працівниками міської ради доповнили центральний парк міста Броди. Вони посадили калину, каштани та інші дерева.

15 квітня у Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст..№4 було проведено конкурс на кращий малюнок і твір «Людина і ліс». У конкурсі взяли участь діти з усього району. Вони з задоволенням виклали свої думки у творах, а менші учасники захоплено малювали малюнки. Кращі митці будуть встановлені серйозним журі з представників освіти та лісгоспу.

Переможцем малюнку стала учениця 4-Б класу Бродівської початкової школи Обушинська Софія.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління