Підсумки проведення Акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" по ДП "Львівське лісове господарство"

17 квітня 2011р, Новини. Прес-служба

У природі все тісно пов’язано. І людина, котра сама є часткою живої природи, також пов’язана з довкіллям – землею, річками, а особливо лісом.

Сьогодні, як ніколи, питання лісовідновлення та лісорозведення є предметом обговорення громадськості. Тому обізнаність суспільства про ліс та лісове господарство є дуже важливою.

Одним з кращих методів встановлення взаєморозуміння між суспільством та лісовим сектором є популяризація основних засад ведення лісового господарства, його значення для людини і суспільства.

З метою залучення широких кіл громадськості до практичної природоохоронної роботи, виходячи з ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України про проведення акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» з 21 березня по 17 квітня 2011р., наше підприємство активно підключилось до проведення цієї акції, головною метою якої є підвищення ролі лісової галузі, пояснення громадськості важливості та особливостей створення лісових насаджень, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

В рамках акції ДП «Львівський лісгосп» проведено широкий ряд заходів:
* Лісовою охороною підприємства прибрано від сміття 22га лісових насаджень вздовж траси Львів-Київ, Київ-Чоп, Львів-Мостиська, Львів-Самбір.
* Члени Винниківського шкільного лісництва, вони ж члени Львівського міського еколого-натуралістичного центру прилучилися до виготовлення та розвішування шпаківень в лісових масивах Винниківського лісництва, впорядкування шкілки декоративних порід.
* Лісовою охороною прочитано лекції на природоохоронну тематику у 17 школах та сільських радах, які знаходяться в зоні діяльності підприємства.
* За участю учнів Бартатівської ЗОШ, представників ЛОУЛМГ, лісової охорони лісгоспу та Лапаївського лісництва проведено очистку території та озеленено новостворену зону відпочинку «Затишок», яка розташована на 19км траси Львів-Шегині.
14 квітня у школах завершено конкурс на кращий малюнок та твір серед учнів 1-4 та 6-7 класів за темою «Людина та ліс». У конкурсі прийняли участь 96 учнів із 12-ти шкіл. Його підсумки будуть підведені комісією лісгоспу, а переможцям виділені цінні подарунки.
* лісовою охороною Борщовицького лісництва разом з учнями середньої школи с.Борщовичі висаджено 34тис.шт. різних видів деревних порід на площі 5,2га; члени Лапаївського шкільного лісництва, учні Зимновідської та Суховільської ЗОШ у Лапаївському лісництві посадили 28тис.шт. деревних порід на площі 4,5га.
* Працівники контори на чолі з директором ДП «Львівський лісгосп» посадили 1га лісових культур у Товщівському лісництві, де висадили 5т.шт. дерев. Приймали активну участь у створенні парку ім.Івана Павла ІІ біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці, парку на території семінарії «Святого Духа».

Всього у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» прийняли участь близько 750 чоловік, посаджено 14га лісових культур, на що використано 90 тисяч штук сіянців деревних порід. До акції залучено представники 32-х громадських організацій (в т.ч. представники відділення виконавчої дирекції Фонду державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у м.Львові), 28 представників місцевої влади, 18 представників ЗМІ, учні 28 шкіл.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління