Підсумки проведення Акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" по ДП "Радехівське лісомисливське господарство"

17 квітня 2011р, Новини. Прес-служба

Урбанізація, бурхливий розвиток промисловості і транспорту, шум, забруднення повітря, особливо в містах, де людину оточує камінь, асфальт, цегла,скло і бетон, збільшують потребу людей у відпочинку на лоні природи і перш за все це у лісах. Доведено, що своєю красою ліс благотворно впливає на психіку та нервову систему людини. Ніжна зелень, шелест листя, приємний спів птахів, своєрідний аромат лісу, чисте вологе повітря та лісова тиша - все це створює спокій, бадьорий та життєрадісний настрій, підвищує працездатність. Важко переоцінити й значення лісу для творчого натхнення й виховання у людини високих естетичних смаків, особливо у підростаючого покоління, нашого майбутнього.

Саме з метою виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення та безпосередньої участі шкільної молоді у створенні нових лісів, роз”яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, як одного з основних компонентів біорізноманіття та екологічної рівноваги на планеті, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі і проведено Всеукраїнську Акцію Держлісагенства України “Майбутнє лісу у твоїх руках”.

Державне підприємство “Радехівське лісомисливське господарство” взяло активну участь у проведенні головного заходу Акції - посадці дерев та створенні нових лісів. Проведено реконструкцію парку міста Радехова, де висаджено 200 штук дерев та чагарників, зокрема: липи, горобини, спіреї, форзиції, туї та ялівцю. Крупномірним садивним матеріалом посаджено алею вздовж дороги Радехів – Вузлове з дуба, липи, клена, берези.

Підприємством на сьогоднішній день створено 68 га лісу на зрубах. Проведено 22 га доповнень лісових культур минулих років посадки. Всього в рамках Акції висаджено понад 500 тис. шт. сіянців деревних і чагарникових порід.

Проведено озеленення та благоустрій садиб лісництв, виробничих і прилеглих до підприємства територій. Упорядковано 12 га територій парків, скверів, алей та дендропарку в Радехівському лісництві. Впорядковано місця відпочинку в урочищі ”Пукачів”, на території заповідного урочища “Федорівка”. Проведено догляд за газонами та закладено квітники на території лісозаводу та садибах лісництв.

Значний об”єм роботи проведено по ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ вздовж доріг та в лісових масивах, по очищенню від сміття берегів рік, водойм, а також упорядкування сміттєзвалищ, прилеглих до лісового масиву.

Проведено розчищення та упорядкування джерел і криниць, що розташовані в лісових насадженнях, на розсадниках і на садибах лісництв.

До проведення Акції було залучено представників органів влади, представників громадських організацій, учнів Нивицького і Нововитківського шкільних лісництв та учнівська молодь загальноосвітніх шкіл, розміщених в зоні діяльності підприємства.

Всього в проведенні заходів Акції “Майбутнє лісу в твоїх руках” взяли участь 327 чоловік.

З метою поширення екологічних знань та висвітлення проведеної підприємством роботи лісничими лісництв, спеціалістами відділу лісового господарства було прочитано 14 лекцій – бесід серед учнівської молоді шкіл району, проведені виступи в засобах масової інформації (радіо), надруковано 6 статтей в районних газетах “Народна справа”, “Новини Прибужжя”, “Життя і слово” та “Голос з-над Бугу”.

Дієва участь всіх громадян України, а не тільки спеціалістів лісового господаоства в створенні молодих лісів, залісненні неугідь, озеленення міст, сіл і вулиць, та й кожного подвір”я слугуватиме не тільки відродженню зеленого покриву нашої Землі, а й духовному розвитку, збагаченню кожної людини. Збереже красу природи для наступних поколінь.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління