25 РОКОВИНИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ…

27 квітня 2011р, Новини. Прес-служба

Із самого ранку в українських церквах звучать урочисті й сумні молитви, загораються воскові свічки, а дзвони відраховують кількість років, що минули з дня Чорнобильської аварії. Світ відзначає 25-ту річницю найстрашнішої ядерної трагедії.

Для того, щоб ЧАЕС стала екологічно безпечною системою, Україна має збудувати сховище для відпрацьованого ядерного палива, проводити дезактивацію забруднених територій. Нині сформовано Чорнобильський фонд розміром близько 550 мільйонів євро. Окрім того, є домовленості з партнерами про додаткове фінансування усіх запланованих заходів. Надані Україні гарантії дозволяють збудувати безпечне укриття над четвертим реактором до 2015 року. Та незважаючи на всі зусилля, людство ще довго відчуватиме на собі наслідки Чорнобильської трагедії.

З нагоди Дня аварії на Чорнобильській АЕС в усіх куточках держави хвилиною мовчання вшанували вічну славу тих, кого сьогодні вже немає серед нас. Віддати данину пам’яті героям, вшанувати ветеранів-ліквідаторів, тих, хто впродовж 25 років реалізує заходи з мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи, і тих, хто відстоює право постраждалих на соціальні гарантії і захист, зібралися і в Державному агентстві лісових ресурсів України. До працівників галузі звернувся Голова Агентства Віктор Сівець.

«Сьогодні Чорнобиль для нас – це майже 3,5 мільйона постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це 3,5 мільйона гектарів лісів України, які зазнали радіаційного забруднення. Це 160 тисяч людей із 129 населених пунктів, яким довелося залишити рідні домівки та переїхати в інші місця», – зазначив Віктор Сівець. Зі словами вдячності звернувся він до тих, хто брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи: «Саме завдяки вам живемо ми, ростуть ліси… У наших серцях назавжди залишиться пам’ять про лісівників-солдатів атомного фронту, який відкрився у куточку українського Полісся 26 квітня 1986 року».

Окремих працівників лісової галузі, які брали активну участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відзначили відомчими нагородами Держлісагентства та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій.

За багаторічну плідну працю у лісовому господарстві України, вагомий особистий внесок в організацію ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзнакою Держлісагентства Віктор Сівець нагородив посмертно ветеранів лісового господарства: Валерія Брежнєва, Василя Байталу, Анатолія Мороза, Олександра Борисова, Євгена Березного та Григорія Ігнатенка.

9 працівників лісового господарства нагородили Почесною грамотою МНС України.

Відзнакою Державного агентства лісових ресурсів України – нагрудним знаком «Почесний лісівник України» нагороджено ветеранів лісового господарства України: Миколу Андрійчука, Володимира Ландіна, Віталія Романенка.

Понад 100 працівників обласних управлінь лісового та мисливського господарства отримали заслужені нагороди за вагомий особистий внесок в організацію ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
Завжди будемо пам’ятати й шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо, адже відлуння Чорнобильських дзвонів буде чути ще не одне покоління.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління