Ярослав Макарчук: лісівники до пожежі готові

27 квітня 2011р, Новини. Прес-служба

Сьогодні в інформаційному агентстві «Українські національні новини» відбулася прес-конференція «Сезон пікніків – сезон пожеж». Участь у ній взяли Перший заступник Голови Держлісагентства Ярослав Макарчук та представник Державного департаменту пожежної безпеки Павло Афанасьєв.

За словами Ярослава Макарчука, у 2010 році в Україні зареєстрована найменша кількість пожеж за останні шість років. «Порівняно з 2009 роком кількість пожеж зменшилась вдвічі (2,4 тис.), їх площа – майже в чотири (1,2 тис. га), збитки – в шість разів (8 млн. грн.)», – зауважив Перший заступник Голови Агентства.

На здійснення заходів з охорони лісів від пожеж щорічно витрачається 55-60 млн. грн, з них бюджетних коштів – близько 25 млн. грн. (40-45%). «У цьому році Держлісагенству передбачено виділити 40 мільйонів гривень для будівництва доріг протипожежного призначення та придбання пожежної лісогосподарської техніки», – сказав Ярослав Макарчук.

За участю працівників лісової охорони та правоохоронних органів передбачається провести близько 20 тис. рейдів з метою виявлення порушників вимог пожежної безпеки в лісах. Окрім цього Держлісагентство разом з МВС вживають заходи з обмеження доступу транспорту в ліси. Ця робота проводиться переважно у регіонах, де найбільша ймовірність виникнення лісових пожеж. Щоб убезпечити лісові масиви від вогню і в той же час сприяти комфортному відпочинку населення в лісі, лісогосподарські підприємства облаштовують рекреаційні пункти – спеціальні місця для тимчасового відпочинку.

«У лісонасадженнях із високою природною пожежною небезпекою, поруч із населеними пунктами, сільгоспугіддями влаштовано понад 100 км протипожежних розривів та 50 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними протяжністю 220 тис. км.», – наголосив Ярослав Макарчук.

Учасники прес-конференції акцентували увагу на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення і сприяння в цьому питанні засобів масової інформації. Адже, за їх словами, пожежу легше попередити, аніж її загасити.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління