ВІКТОР СІВЕЦЬ: Протягом травневих свято в Україні сталося 39 лісових пожеж, що вдесятеро менше ніж за період з 01 по 09 травня 2010 року.

10 травня 2011р, Новини. Прес-служба

ВІКТОР СІВЕЦЬ: Протягом травневих свято в Україні сталося 39 лісових пожеж, що вдесятеро менше ніж за період з 01 по 09 травня 2010 року.

Загорання ліквідували на площі 8,2 га. З них 3,63 га – це площа лісів підпорядкованих Державному агентству лісових ресурсів, а 4,57 га – це ліси інших відомств.

Суттєве зменшення кількості лісових пожеж на території країни, в порівнянні з минулим роком, не пов’язано тільки з погодними умовами, а й має суто організаційне підґрунтя.

За словами Голови Держлісагентсва Віктора Сівця, до пожежонебезпечного періоду поточного року державними лісогосподарськими підприємствами належним чином підготовлено та оснащено близько 300 лісових пожежних станцій, 660 пожежних автомобілів, понад 420 пожежно-спостережні вежі, 79 з яких обладнані сучасними телевізійними системами спостереження
«За період з 01 по 09 травня 2010 року в Україні сталося 322 лісові пожежі, внаслідок яких постраждало близько 320 га лісу. Цього року за вказаний період нами було ліквідовано тільки 39 загорань, що вдесятеро менше ніж минулорічні показники. Це пов’язано з тим, що напередодні травневих свят в лісах нами було влаштовано 1420 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними в обсязі 4,1 тис. км, перекрито 2,8 тис. км позапланових доріг, що унеможливило стихійне відвідування громадськістю лісових масивів» - зазначив Голова Держлісагенства Віктор Сівець.

«Але слід зазначити, що яких би заходів перестороги не вживало Державне агентство лісових ресурсів України, без свідомої поведінки зі сторони громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», ми не будемо в повній безпеці. Тільки наше особисте правильне ставлення до лісу та власна відповідальна поведінка стануть оберегом безмежного зеленого багатства України» - наголосив Віктор Сівець.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління