Колорит Миргородських сувенірів

11 травня 2011р, Новини. Прес-служба

Полтавщина – славетний край народних майстрів та умільців. Майстри сувенірного цеху Миргородського лісгоспу виготовляють більше сорока видів декоративних виробів. Це і хлібниці, шкатулки, серветниці, набори кухонних дощечок, цукорниці, бочечки, сувенірні „грибочки” і „матрьошки”.

Свою історію Миргородський сувенірний цех веде ще з 70-х років ХХ століття, коли було організовано невеличку майстерню по виготовленню художніх виробів. У 1981 році збудовано експериментальний сувенірний цех, що успішно функціонує і сьогодні.

Основна порода з якої виготовляють сувеніри – осика. Саме її спилюють, кряжують і відправляють на подальшу переробку. Чорнова обробка деревини відбувається безпосередньо в цеху. Майстри, шляхом обточування, надають заготовкам потрібної форми та вигляду. Кухонні дощечки, наприклад, обрізають на циркулярці і шліфують за допомогою шліфувальної машинки. Художній розпис по дереву має свою родзинку – характерний Полтавський орнамент, у кольоровій гамі якого переважають темно-зелений, червоний та синій кольори. Розмальовують вироби натуральною гуашшю, а покривають лише харчовим лаком. Тому така продукція екологічно чиста. Тому такі сувеніри можуть слугувати довгі роки.

У цеху працює 20 робітників, основа яких – художниці. Саме вони розписують декоративні виробі, надаючи їм тим самим завершеного вигляду. Усі художниці – випускниці Миргородського керамічного технікуму.
Ціни на сувеніри доступні для всіх громадян, тому й не дивно, що вони користуються великим попитом на Сорочинському ярмарку. Цех активно співпрацює з полтавськими магазинами „Сузір’я” та „Фіалка”. Крім того, сувеніри виготовляють і цілими партіями на замовлення приватних кафе, що прагнуть організувати неповторний народний колорит.

Прес-служба
Полтавського обласного управління
лісового та мисливського господарства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління