УКРАЇНА ПІДПИШЕ ПРОТОКОЛ ПРО СТАЛЕ УПРАВЛІННЯ ЛІСАМИ ДО РАМКОВОЇ КОНВЕНЦІЇ ПРО ОХОРОНУ ТА СТАЛИЙ РОЗВИТОК КАРПАТ

26 травня 2011р, Новини. Прес-служба

Із 25 по 27 травня у м. Братислава (Словаччина) проходить Третя Конференція Сторін Карпатської Конвенції. Протягом трьох днів високопосадовці різних країн обговорюватимуть питання економічного, соціального і природоохоронного напрямів для застосування в Карпатському регіоні. Українська делегація включає представників Мінприроди, Держлісагентства та інших зацікавлених відомств. У складі делегації – Голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець. Під час проведення Конференції планується підписання від імені Уряду України Протоколу про стале управління лісами до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат. Розпорядженням Уряду підписання Протоколу доручено Віктору Сівцю.

Протягом останніх десятиліть постійно збільшувався людський тиск на карпатські ліси, тому захист, збереження і стале управління природними ресурсами Карпат потребує міжнародного регіонального співробітництва. З цією метою Держлісагентство і провідні українські науковці у сфері гірського лісівництва взяли конструктивну участь у розробці проекту Протоколу. Його підписання стане ще одним кроком нашої держави щодо розвитку регіонального співробітництва, спрямованого на забезпечення сталого лісоуправління в Карпатах.

27 травня у рамках Третьої наради Конференції Сторін проводитиметься Сегмент високого рівня, у якому візьмуть участь міністри довкілля Сторін, керівники міжнародних організацій, високопосадовці різних країн. Українська делегація візьме участь у розгляді питань про виконання положень Карпатської конвенції, ознайомить учасників Конференції зі станом впровадження положень Карпатської конвенції в Україні. Окрім цього українська делегація обговорить можливість розміщення Постійного Секретаріату Карпатської конвенції у м. Чернівцях (пропозиції щодо розміщення Постійного Секретаріату на своїх територіях також подали представники Словаччини та Румунії).

Участь делегації України у Третій Конференції Сторін сприятиме врахуванню інтересів нашої країни під час підготовки міжнародних документів з цих питань. Рішення і рекомендації Конференції Сторін Україна використає для вдосконалення законодавчої і нормативно-правової бази у частині забезпечення сталого розвитку Карпат.

Прес-служба Держлісагентства України

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління