В угіддях Львівщини проведено зимовий облік мисливської фауни.

6 березня 2012р, Новини. Прес-служба

На виконання Закону України «Про мисливське господарство та полювання», відповідно до спільного наказу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області, користувачами мисливських угідь Львівської області проведено зимовий облік мисливської фауни.

До проведення обліку крім штатних працівників мисливських господарств були залучені мисливці, члени громадських організацій, студенти національного лісотехнічного університету України. Облік мисливської фауни проводився в основному методом шумового прогону, а також маршрутним методом та методом спостереження в місцях підгодівлі, крім цього для визначення статево – вікової структури популяцій враховувались дані спостережень єгерської служби на протязі року.

Як показали результати проведених облікових робіт на протязі останніх 5-ти років спостерігається щорічний приріст чисельності копитних тварин в середньому на 5 %. (з 16,0 тис. голів у 2007 до 20,0 тис. голів у 2012 році).

Найбільший приріст поголів’я спостерігається у дикого кабана - в середньому на 8,5 % (з 3,1 тис. голів у 2007 до 4,4 тис. голів у 2012 році), а також в популяції акліматизованої на Львівщині європейської лані (Dama dama) - в середньому на 11,3 %. (з 48 голів у 2007 до 75 голів у 2012 році).

Після значного спаду чисельності зайця-русака (з 59 тис. голів у 2006 до 44 тис. голів у 2010 році), на протязі останніх років обласним управлінням лісового та мисливського господарства приймались заходи щодо обмеження термінів полювання на цей вид. Дані заходи дали позитивний результат і дозволили стабілізували чисельність зайців в угіддях, що в найближчі перспективі, при частковому обмеженні полювання і проведенню заходів по добуванню хижаків дозволить наростити популяцію даного виду.

Всього за даними обліку в Львівській області налічується: 43 голів зубра, 75 - лані, 69 - лося, 1601 - оленя благородного, 64 - оленя плямистого, 13769 - козулі, 4363 - кабана. Відповідно до результатів проведених облікових робіт будуть встановлюватись ліміти та норми добування мисливських тварин, а також ці дані являються визначальними для встановлення термінів полювання користувачами мисливських угідь області.

   

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління