Львівщина розпочинає проведення Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»

21 березня 2012р, Новини. Прес-служба

Щороку, з настанням весни, у лісівників починається гаряча пора посадки лісу. Поряд з початком лісокультурних робіт вже протягом 6 років лісівники Львівщини проводять Акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Започаткована Державним агентством лісових ресурсів України, Акція стала гарною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю. Люди отримують додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучитися до приємного процесу - садіння дерев. Всі лісівники Львівщини організовують та проводять заходи з посадки лісу, озеленення та благоустрою, упорядкування парків, скверів та інше. Щороку участь у таких заходах приймають все більше людей, маємо надію що не стане винятком і цей рік.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Львівщині проводиться з 21 березня (Всесвітній день лісівництва) по 21 квітня (День Довкілля). Відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 03.03.2012року № 66 у цьому році до організації та проведення заходів акції будуть залучені учні загальноосвітніх шкіл, що дасть змогу збільшити кількість учасників, та покращити рівень проведення заходів.

В рамках акції планується проведення посадки нових лісів спеціалістами лісового господарства, студентською, шкільною молоддю, науковими та громадськими організаціями. За їх допомогою буде висаджено понад 2 млн. дерев. Традиційно пройдуть конкурси на кращий малюнок і твір за темою «Людина і ліс» та обласний конкурс на краще шкільне лісництво. Наукові заклади лісового профілю Львівщини проведуть дні профорієнтації та дні відкритих дверей для старшокласників.

На 2012 рік всіма лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ розроблено плани заходів, що будуть проведені в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Зокрема передбачено провести лісовідновлення на площі близько 2400 га, на малопродуктивних та еродованих землях заплановано посадити близько 20 га нових лісів.

В рамках Акції 2012 року заплановано:
- проведення виховних годин для учнів молодших класів у 100 школах області;
- проведення 320 лекцій на природоохоронну тематику у 100 школах області;
- виготовлення та розвішування 2000 шпаківень;
- упорядкування та розселення 80 мурашників;
- упорядкування 110 місць короткотермінового відпочинку;
- прибирання міських сільських парків, скверів на загальній площі 70 га;
- розчищення і упорядкування 40 криниць;
- посадка лісів – 200 га, в т.ч. 10 га нових лісів (буде висаджено понад 2 млн. шт. саджанців).

Державні лісогосподарські підприємства області у 2012 році мають можливість реалізувати для потреб озеленення 175 тис. шт. саджанців 57 видів (форм) деревних і чагарникових порід.

Паралельно з Акцією на Львівщині триває місячник озеленення, прибирання та благоустрою у якому лісівники області також прийматимуть активну участь.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління