Заповідна територія – еталон збереження природи

4 лютого 2013р, Новини. Прес-служба

Заповідна зона національного природного парку «Сколівські Бескиди» становить 5194,0га (21,3%). Науковців та лісівників завжди цікавило питання цінності даної території. Тому на замовлення нацпарку Національним лісотехнічним університетом України (м.Львів) було проведено наукові дослідження заповідної зони, кошти на які були виділені з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

В ході дослідження було проведено натурне обстеження виділених локалітетів корінних лісів заповідної зони за програмою комплексного дослідження лісової фації, проведено обстеження виявлених корінних лісостанів методами вибіркової (статистично) таксації лісу із застосуванням сучасних приладів та технологій. Для апробації методів дослідження заповідної зони використана «швейцарська» методика. Також проведено оцінку відповідності обстежених лісостанів заповідної зони критеріям натуральності лісових екосистем і як результат - виявлено локалітети старовікових добрезбережених лісів. Природні процеси, які відбуваються у цих лісах, можуть бути покладені в основу розробки природоохоронних та лісогосподарських заходів, спрямованих на забезпечення принципів наближеного до природи лісівництва.

В рамках виконання програми проведено вивчення грибів Сколівських Бескид за участю науковців Національного університету ім. Т.Шевченка (м.Київ). В ході польових робіт було встановлено: 57 видів шапкових грибів, причому 25 – вперше для карпатських лісів, серед останніх 2 види були вперше зареєстровані на території України, один вид занесений до Червоної книги України, як дуже вразливий вид, а 14 видів грибів, які проростають в парку є їстівними.

    

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління