У Сколівських Бескидах народились зубренята

22 лютого 2013р, Новини. Прес-служба

У Національному природному парку «Сколівські Бескиди» двоє зубренят. Про це повідомили в адміністрації парку.

Зубренята вже зіп’ялися на ноги, але від матерів не відходять ні на крок.

Перший та другий приплід зубрів лісівники відсвяткували у 2011 році.

Непереливки було б зубрам цієї зими, якби не поміч людини. Через надмірний сніговий покрив у Карпатах добувати харч звірям дуже складно. То ж лісівники здійснюють максимально можливий догляд за тваринками, наповнюють годівниці ситним кормом, додають вітамінні добавки для повноцінного розвитку молодняка.

НПП «Сколівські Бескиди» створений у 1999 році.

Як розповів заступник директора НПП «Сколівські Бескиди» з наукової роботи Василь Приндак, межі парку збігаються з природними територіальними комплексами і проходять по вододільних гірських хребтах, вкритих хвойними лісами , вздовж русел річок в околицях курортних місцевостей Східниці, Сколе, Славська.

За словами науковця на території НПП збереглися рештки природних біологічно стійких вікових букових , смерекових та ялицевих лісів у нетрях яких комфортних себе почувають дикі звірі.

В рамках дії національної програми реінтродукції зубра європейського на відновлення субпопуляції цього звіра у 2009 та 2010 роках на територію НПП «Сколівські Бескиди», зокрема в Майданське лісництво через європейські спеціалізовані мисливські лісові співтовариства та структури було завезено 11 особин — 4 дорослі самочки та 7 самців.

Процес звикання зубрів до тутешніх умов був дещо болісним. Для цього тварин утримували в спеціальних вольєрах, але звірі вже за кілька днів оговтались та призвичаїлись до нових умов. Скоро вони отримали вільний доступ до природного середовища. З усього видно, що почуваються вони досить добре, не хворіють.

Джерело: vgolos.com.ua/zhyttya/news/12732.html

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління