Свавілля браконьєрів на Сокальщині

26 лютого 2013р, Новини. Прес-служба

 

На території Лучицької сільської ради Сокальського району, в лісовому урочищі «Лучиці» квартал №28 Сокальського лісництва Радехівського лісомисливського господарства, 24 лютого, працівники лісової охорони Радехівського ЛМГ спільно з працівниками міліції Сокальського району за участю членів товариства громадської організації «Патріот +» затримали групу порушників правил полювання в кількості чотирьох чоловік. Всі вони виявилися односельчанами, членами одного мисливського колективу який входить до складу Сокальської районної організації УТМР. Один з порушників з місця події втік кіньми впряженими в санчата.

На місці події виявлено забитими з вогнепальної зброї дві самки кабана одна віком 2-3 роки, друга 5-6 років. Обидві самки були поросні і мали б найближчим часом опороситися. Молодша самка вже була випатрана і порубана на куски, в її череві виявлено чотири повноцінних ембріони, які мали в першій декаді березня появитися на світ. Друга льоха, яку в цьому урочищі добре знали лісники тому, що вона брала корм в присутності людей, і була майже ручною, мала вісім повноцінних ембріонів, які найближчим часом мали також появитися на світ.

З слів одного з учасників затримання порушників довідалися, що більшу самку браконьєри спочатку поранили і переслідували через все урочище, щоб добити. Добити поранену льоху браконьєрам вдалося аж у 34 кварталі Сокальського лісництва. Від цього місця браконьєри тягнули вбиту льоху через цілий ліс, залишивши за собою кровавий слід.

Патрали самку кабана біля бувшого колгоспного будинку пасічника в селі Ганівка. Тепер цей будинок є власністю одного з членів цього товариства.

Станом на сьогодні за фактом незаконного полювання порушено кримінальну справу і спіймані порушники перебувають під слідством у Сокальському райвідділі міліції. За шкоду завдану мисливському господарству попередньо нараховано суму збитків, яку повинні будуть сплатити порушники на користь мисливського господарства, що складає 80 тисяч гривень. Крім цього, справу після розслідування буде передано до суду і суд вирішить, як покарати злочинців.

У інтересах слідства прізвища порушників не вказуються. Після винесеного вироку їх буде названо поіменно.

Додаються світлини безчинства порушників правил полювання.

Василь Бурмас, головний 
мисливствознавець Львівського ОУЛМГ

  

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління