ШАНОВНІ КРАЯНИ!

5 березня 2013р, Новини. Прес-служба

З настанням весни, у переважної більшості звірів і птахів нашого краю, розпочинається період розмноження та виведення молодняку. В цю пору року вони потребують спокою, а найбільше спокою потребують у місцях, де вони можуть привести потомство та виростити молодняк.

Ну а браконьєрам - закони не писані. Для них немає ані громадянського обов’язку, ані християнської моралі і взагалі відсутня навіть звичайна людяність. Порушники правил полювання є різні. Одні галасливі браконьєри, яких сміливо можна назвати організованими злочинцями тому, що вони організовуються в групи, озброюються і свідомо чинять правопорушення. Інші тихі, непримітні, сіренькі ставлять петлі і капкани. І мабуть найбільшої біди приносять браконьєри - палії. Теперішнє лихо для всього живого - це весняні пали. У вогні гине все починаючи від органіки, комах, пташиних гнізд, лісових масивів і закінчуючи весняним приплодом звірів.

Звертаємось до Вас шановні краяни, - не будьте байдужими до вчинків окремих порушників. Проінформуйте Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства на телефон гарячої лінії за № 0322-97-61-21. Прийдіть на допомогу лісу, звірам та птахам.

Ваша праця даремно не пропаде. Кожна врятована тварина, пташина, чи дерево – це наше багатство, багатство рідного краю, яке залишиться прийдешнім поколінням. 

Адже є люди, які вирощують лісові насадження, відтворюють і вирощують рідкісних або червонокнижних видів звірів та птахів, оберігають їх, примножують їхню чисельність нічого взамін не одержавши і не вимагаючи, а гордяться проведеною роботою.

Жити в пустоті і провести свої дні на марно, щоб навіть сліду не залишити після себе - це не життя, а існування. Краще нічого не робити, щоб не зашкодити, або робити, щоб зберегти та примножити.

Радість врятованого життя бодай однієї пташини, - викличе душевне піднесення, наповнить душу почуттям самоповаги, особистої гідності. Виготовивши одну годівницю, гніздо чи шпаківню, виростивши дерево, гай чи кущ калини - і ви вже принесли користь природі, довкіллю рідного краю.


Львівське обласне управління

лісового та мисливського господарства
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління