Відбулась прес-конференція на тему: «Початок весняної лісокультурної компанії на Львівщині»

21 березня 2013р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 21 березня 2013 року о 11.00 год. у прес-центрі телерадіокомпанії «Львів» відбулась прес-конференція на тему: «Початок весняної лісокультурної компанії на Львівщині».

Про стан справ у лісовій галузі журналістам розповів перший заступник начальника – головний лісничий Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Ярослав Целень. Участь у конференції також прийняв начальник відділу лісового господарства Львівського ОУЛМГ Володимир Студенний.

Прес-конференція транслювалась в режимі онлайн на сайті lviv.tv, а також на радіохвилі 103.3 fm. На прес-конференції були присутні журналісти обласних ЗМІ, зокрема з ТРК «Львів», ІА ZIK, Львівські новини онлайн lviv.expres.ua, Львівського обласного радіо, радіо «FM Галичина» та «Львівська хвиля».

Ярослав Целень розповів присутнім, що відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН 21 березня проголошено Міжнародним днем лісів. Цю традицію було започатковано ще в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів.

Також, 21 березня розпочалась всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка за ініціативою Державного агентства лісових ресурсів України, стала гарною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю.

Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Головним управлінням освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації підписано спільний наказ про проведення щорічної акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», в рамках якої для шкільної молоді заплановано проведення конкурсів на кращий малюнок і твір за темою «Людина та ліс». На сьогодні, на базі державних лісогосподарських підприємств функціонує 36 шкільних лісництв, які візьмуть участь у обласному конкурсі на «Краще шкільне лісництво».

На 2013 рік всіма лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ розроблено плани заходів, що будуть проведені в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Зокрема, передбачено провести лісовідновлення на площі близько 2700га, на малопродуктивних та еродованих землях заплановано створити близько 20га нових лісів.

Державні лісогосподарські підприємства у 2013 пропонують до реалізації широкий асортимент садивного матеріалу дерев та декоративних кущів - 170 тис. шт. саджанців 60 видів (форм) деревних і чагарникових порід для потреб озеленення. Дерева та декоративні кущі лісогосподарських підприємств мають ряд переваг. Це – висока якість, придатність до висаджування в нашій місцевості, висока приживлюваність та ціна нижча на 30-40% від ринкової вартості.


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління