Ліси, що підпорядковуються Мінагрополітики та Міноборони, передадуть Держлісагентству

25 березня 2013р, Новини. Прес-служба

У цьому році ліси, підпорядковані Мінагрополітики, Міноборони та облдержадміністраціям, будуть передані Держлісагентству.

Ліси, які підпорядковані Міністерству аграрної політики і продовольства, Міністерству оборони і обласним державним адміністраціям цього року будуть передані Державному агентству лісових ресурсів України. Про це повідомив голова агентства Віктор Сівець.

Проблемою українського лісового господарства залишається те, що ліси підпорядковуються різним відомствам. Ці землекористувачі продають ліс, як вони вважають за потрібне. "Це природно позначається на економіці тих областей, де знаходяться ці підприємства, і на зарплаті тих людей, які там працюють цих лісгоспах і військових і аграрних і комунальних", - зазначив чиновник.

Крім того, за словами голови Держлісагенства, у лісах, які підпорядковані Мінагрополітики, Мінборони і облдержадміністраціям ліси, вирубують. "Ніхто не піклується про те, щоб створювати нові ліси. Цей момент не може нас не турбувати. Ліси вирубуються, але не висаджуються нові", - наголосив В. Сівець.

Втім, за його словами, 20 березня на засіданні Кабінету Міністрів України розглядалося це питання. Прем'єр-міністр Микола Азаров поставив жорсткі рамки щодо передачі лісових господарств і земель, на яких вони розташовані, до Держлісагентства. Зокрема Ліси, підпорядковані Мінагрополітики і Міноборони, будуть передані на баланс агентства до 1 травня. Ліси облдержадміністрацій – до 1 вересня. "Я вважаю, це основне питання - об'єднати зусилля, щоб політика в лісовому господарстві була однакова по всій країні", - зауважив В.Сівець.

За матеріалами УНН

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління