Птахи повертаються з вирію!

25 березня 2013р, Новини. Прес-служба

За останні декілька днів на території нашої області пройшли значні снігові опади, які завдали багато труднощів жителям. Від таких природних кліматичних умов потерпають не тільки люди, а також бідують звірі та птахи. Деякі з них опинилися на грані виживання.

При глибокому сніговому покриві, замерзлих водоймах птахи не в стані добути собі природні корми, які стають для них практично недоступними, а ще гірше, що на снігу їм не сховатися, сніг обмежує їхні маскувальні можливості, і їм важко уникати нападів хижаків.

Ще в гіршому становищі опинилися перелітні птахи, особливо ті, які повернулися з вирію. В першу чергу лелеки та водоплавні. Вони найбільше потребують кормів, тепла і захисту. Щоб вижити, вони змушені скупчуватись поблизу населених пунктів, згуртовуються у зграї в пошуках корму і захисту. В такій ситуації вони стають легкою здобиччю, як для хижаків, так і для браконьєрів. Людина, яка здатна в такій ситуації підняти руку, на птахів, які опинилися в біді і потребують допомоги від людей, це вже навіть не браконьєр, а злочинець.

Птахи дуже чуткі і лякливі. При найменшій тривозі намагаються врятуватися втечею. Але при втечі в теперішніх умовах вони знесилені попадають в сніговий полон, з якого не в змозі вибратися. Така втеча призводить до їхнього виснаження, переохолодження і загибелі. Щоб цього не сталося, потрібно всією спільнотою зробити все можливе, щоб зберегти птахів рідного краю.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до всіх користувачів мисливських угідь області, кому не байдужа доля птахів, що повернулися з вирію, залучитися до їхньої підгодівлі та охорони.

Сьогодні кожен мисливець, кожен учень шкільного лісництва, кожен еколог, студент, природолюб - повинен стати прикладом для інших громадян, повинен доказати своєю працею небайдужість до птахів, які опинилися в сніговому полоні, залучити до цієї справи рідних і близьких та знайомих.

Звертаємось до Вас, шановні краяни, - не будьте байдужими.

Львівське обласне управління

лісового та мисливського господарства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління