В ході чергового рейду затримано браконьєрів!

15 квітня 2013р, Новини. Прес-служба

Надзвичайно важливим питанням у веденні мисливського господарства є питання охорони мисливської фауни від браконьєрів. На превеликий жаль, прояви браконьєрства в нашій області є непоодинокими, про що говорять як усні так і письмові повідомлення від єгерських служб мисливських товариств. Але затримати браконьєрів і доказати їхню вину надто складно, та й нічого гріха таїти, навіть при затриманні браконьєрів не завжди вдається справедливо і ефективно покарати порушників.

Добре поставлена робота по охороні мисливського фонду в ДП «Мисливське господарство «Стир». Підприємство постійно патрулює мисливські угіддя, проводяться як денні, так і нічні рейди.

Підтвердженням ефективної роботи працівників мисливського господарства є ріст чисельності мисливської фауни. З одного боку це радує нас, що поголів’я тварин з року в рік зростає, а з іншого боку - мисливські угіддя стають доброю принадою для браконьєрів.

Більше ніж пів року єгерська служба йшла по слідах «геройських» вчинків мобільної групи браконьєрів, які проявляли свої злодіяння, як в ДП «Мисливське господарство «Стир», так і мисливських угіддях інших користувачів. Адже схема у них надто проста: група вибирає район свого промислу, завчасно прибуває, оцінює обстановку, у знайомих з’ясовують про роботу та місце перебування єгерів, а ввечері озброєні усіма необхідними «обладунками» виходять на незаконний промисел.

Однак, як у народі кажуть: «Скільки мотузці не витися, а кінець все одно буде», так само злодіянням рано чи пізно приходить кінець. Так сталося і в нашому випадку.

При черговому патрулюванні мисливських угідь, 08 квітня 2013 року працівниками ДП «МГ «Стир», а саме: начальником дільниці Чижо І.Р. та єгерем обходу № 9 Сірацьким В.Я. о 10 год. 40 хв., на лісовій дорозі, в мисливських угіддях господарства (кв №40 Заболотцівського лісництва ДП "Бродівського лісгоспу") було зупинено автомобіль марки «Фіат скудо» державний № АТ 8896 ВС, в салоні якого знаходилось двоє осіб та мисливська собака. На пропозицію дозволити добровільно провести огляд автомобіля водій вдався до втечі. На місце події прибув директор підприємства Яремчук А.П. та єгер Панчук П.Я., якими під час огляду автомобіля було виявлено один патрон калібру 5,6 мм, нарізну зброю з приєднаними до неї оптичним прицілом та підствольним ліхтарем, прилад нічного бачення, фару з електропроводом та мисливський ніж в чохлі. Після встановлення осіб, на власника автомобіля Хащака Дмитра Петровича, складено протокол про адміністративне правопорушення (за ч. І ст. 85 КУпАП), а виявлені, згідно протоколу, предмети передані до Бродівського РВ УМВС у Львівській області. Від пасажира Яцинки Ігора Романовича взято письмове пояснення.

Слід відмітити, що громадянин Яцинка І.Р. 04.04.2012р. був притягнутий за порушення правил полювання по ст. 85 ч. 1 КУпАП України та оштрафований на суму в розмірі 102 гривні.

На сьогоднішній день, надзвичайно актуальним є питання про значне підвищення розміру штрафів за порушення правил полювання, яке на даний час подано на розгляд законодавчих органів влади.

Львівське ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління